Sormuksen koko

Sormuksen tulee sopia sormeen täydellisesti, sillä liian suuri tai pieni sormus on epämiellyttävä käyttää. Sormusta ostaessa on hyvä muistaa, että sormien paksuus on riippuvainen mittausajankohdasta ja lämpötilasta. Esimerkiksi kesällä sormet saattavat olla paksummat kuin talvipakkasilla.

Miten valitsen oikean sormuskoon?

Sormuksen koon saa varmimmin selville mittaamalla sen kultasepänliikkeessä oikeaoppisilla välineillä. Sormuksen koko (tai hyvin tarkka arvio siitä) on myös mahdollista saada selville meidän ilmaisilla mittaohjeilla ja sormusmitalla. Alta löydät tulostettavan sormuksen kokomitan tai voit myös tilata ilmaisen sormusmitan täyttämällä alla olevan lomakkeen.

Sormen koko vaihtelee päivän aikana; esimerkiksi lämpimällä ilmalla sormet ovat hieman paksummat, kuin viileällä ilmalla. Sormen koko kannattaa siis mitata useampaan kertaan päivän aikana, esimerkiksi aamulla ja illalla. Näin saat selville varmemmin oikean kokosi.

Jos Sinulla on jo valmiina oikeankokoinen sormus ja haluat uuden samaa kokoa niin helpoin tapa on mitata olemassa olevan sormuksesi sisämitta. Tähän meiltä löytyy tulostettava sormuksen kokotaulukko avuksi tai voit myös mitata sormuksen sisähalkaisijan viivaimella.

Mikäli olet tilaamassa leveää sormusta niin suosittelemme valitsemaan noin puoli numeroa (0,5mm) suuremman koon.

Ostan sormuksen lahjaksi. Mitä jos koko on väärä?

Verkkokaupastamme tilatuilla tuotteilla on 30 päivän vaihto- ja palautusoikeus (edellyttäen, että tuote on käyttämätön ja alkuperäisessä kunnossa). Sormuksen koon muutoksen voi tehdä siis vielä jälkeenpäinkin veloituksetta. Kaiverretuilla tuotteilla ei ole vaihto- eikä palautusoikeutta. Titaanisormuksen kokoa emme materiaalin kovuudesta johtuen pysty jälkeenpäin muuttamaan.

Sormuksen koko-opas

Jos sormuksen hankinnalla on kiire, suosittelemme hyödyntämään sormuksen koko-opastamme. Sormuksen koko-opas avautuu PDF-muodossa selaimeen ja siitä löytyy käyttöohjeet sekä neuvot oikean sormuskoon selvittämiseen.

Tilattava sormusmitta

Tarjoamme asiakkaillemme täysin veloituksetta mahdollisuuden tilata ilmaisen sormusmitan! Sormusmitta lähetetään Postin Pikkupakettina ja se on täysin ilmainen asiakkaillemme. Sormusmitta saapuu suoraan postiluukusta kotiin ja saapumiseen menee keskimäärin noin viikon.

Sormuksen kokotaulukko

Alta löydät sormuksen kokotaulukon, jonka avulla muunnat helposti sormuksen sisäympärysmitan sormuksen halkaisijaksi. Verkkokaupassamme esitetyt sormuksen koot ovat sormuksen sisähalkaisija 0,5mm välein.

Sormuksen koko (sisähalkaisija mm) Ympärysmitta (mm)
14,5 45,5
15,0 47,1
15,5 48,7
16,0 50,2
16,5 51,8
17,0 53,4
17,5 55,0
18,0 56,5
18,5 58,1
19,0 59,7
19,5 61,2
20,0 62,8
20,5 64,4
21,0 65,9
21,5 67,5
22,0 69,1
22,5 70,7
23,0 72,2

Tilaa Laatukorun uutiskirje

Tilaa Laatukorun uutiskirje ja saat sähköpostiisi erikoisetuja ja alennuksia, tietoa uutuuksista sekä mielenkiintoisia aiheita liittyen koruihin ja kelloihin.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin