Laatukoru on hyvinkääläinen perheyritys ja me olemme alusta asti halunneet kantaa osaltamme vastuun yleisen hyvinvoinnin varmistamiseksi. Olemme olleet vuosien varrella aktiivisesti mukana monenlaisessa hyväntekeväisyydessä, ja viime vuosina olemme alkaneet kiinnittää huomiota yhä enenevissä määrin myös ekologisuuteen ja ympäristövastuullisuuteen toiminnassamme. Olemme yrityksenä sitoutuneet toimimaan koru- ja kelloalalla mahdollisimman vastuullisesti sekä läpinäkyvästi, tukien kestäviä käytäntöjä. Pyrimme myös jatkuvasti viemään toimintamallejamme ympäristöystävällisempään sekä eettisesti kestävämpään suuntaan.

Kulta

Keltakulta ja valkokulta ovat korumateriaaleissa arvostettuja klassikkoja. Rosekulta on uudempi korumateriaali, josta on nopeasti tullut suosittu valinta kihla- ja vihkisormuksiin. Hienokulta eli puhdas kulta on materiaalina verrattain pehmeää, ja siten ominaisuuksiensa ja ulkonäkönsä puolesta ihanteellista käytettäväksi korunvalmistuksessa. Tyypillisimmät koruissa käytettävät kultaseokset ovat 14 ja 18 karaatin seoksia.


Omissa Silván-koruissa käyttämämme kulta on kokonaan kierrätyskultaa. Ostamme asiakkailtamme mahdollisimman paljon vanhoja kultakoruja ja kultaesineitä ”romukultana” kierrätykseen vahvistaaksemme toimintamme ympäristöystävällisyyttä. Asiakkailta ostamamme kulta sulatetaan ja puhdistetaan mekaanisten, kemiallisten ja elektrolyyttisten prosessien avulla, seosaineet eritellään ja hienokulta otetaan talteen uusien korujen valmistukseen. Kulta on materiaalina aina puhdasta ja ensiluokkaista, ja säilyy kierrätettynäkin vastalouhitun kullan kaltaisena. Päämääränämme on vähentää osaltamme kullantuotannon ympäristövaikutuksia käyttämällä mahdollisimman paljon kierrätyskultaa ja siten vähentämällä tarvetta uuden kullan louhintaan.

Timantit

Kaikki Laatukorun omissa Silván-koruissa käytettävät timantit on valittu eettisin ja ympäristöystävällisin perustein. Konfliktivapaat timanttimme ostetaan suurista, eurooppalaisista timanttipörsseistä ja timanttitoimittajamme ovat sitoutuneet noudattamaan alan standardeja ja vastuullista toimintaa. Vaadimme toimittajiltamme aina kirjallisen todistuksen timanttien alkuperästä ja eettisyydestä. Koruissamme käytettyjen timanttien tuotannossa noudatetaan työntekijöiden ihmisoikeuksia tuotannon eri vaiheissa, kiinnitetään huomiota ympäristövaikutuksiin, ylläpidetään turvallisia sekä vastuullisia työkäytäntöjä ja tuetaan paikallisyhteisöjä. Timanttikaupalla ei myöskään tueta kapinallisliikkeiden rahoitusta.

Karaattimitoitukseltaan 0,50ct ja sitä painavammat timantit Silván-koruissamme ovat GIA-sertifioituja, jolloin niiden alkuperä on täysin jäljitettävissä. GIA on arvostettu yhdysvaltalainen jalokiviopin tutkimus- ja koulutusorganisaatio, joka ylläpitää alan standardeja. Laatukorusta ostettujen, vähintään 0,50ct timanttikorujen mukana toimitetaan asiakkaalle aitoustodistuksen lisäksi GIA-sertifikaatti. GIA-sertifikaatin saaneet timantit on tuotettu kansainvälisesti tunnustettujen työ-, kauppa- sekä ympäristöystävällisyysstandardien mukaisesti. Alle 0,50ct timanteissa ei tule mukana GIA-sertifikaattia, mutta se on mahdollista tilata asiakkaan toiveesta erikseen. Kyseessä on maksullinen sertifikaatti.


Voit lukea lisää timanteista täältä

Pakkausmateriaalit

Verkkokaupastamme tilatut tuotteet pakataan kierrätettäviin pahvilaatikoihin. Pahvilaatikoiden materiaalista 70% on jo ennestään kierrätettyä.


Hyväntekeväisyystyö

Vastuullisena perheyrityksenä Laatukoru on alusta asti halunnut olla mukana tukemassa paikallista hyväntekeväisyystyötä. Laatukoru Oy on tukenut vuosien saatossa muun muassa nuorten urheilumahdollisuuksia Hyvinkäällä ja muuallakin Suomessa.

Laatukoru Oy on mukana tukemassa Lastenklinikoiden Kummeja. Laatukorun valikoimista löytyy useita erilaisia Lastenklinikoiden Kummit-tuotteita, joiden tuotoista 10% lahjoitetaan suoraan keräyskohteeseen. Lahjoituksilla tuetaan Lastenklinikoiden Kummit Ry:n toimintaa ja kehitys- ja tutkimustyötä sekä parannetaan pienten potilaiden viihtyisyyttä. Laatukorussa myytäviin Lastenklinikoiden Kummit-tuotteisiin kuuluu lusikka, kehyksiä ja erilaisia koruja, joissa esiintyy Teemu-nalle. Laatukoru Oy lahjoittaa myös Teemu-nalle-tunnuksin koristelluiden tuotteiden myynneistä 10% Lastenklinikoiden Kummeille.

Silván-timanttikorumallistossa on myös oma Kummit-timanttikorujen sarja, joka on toteutettu yhteistyössä Lastenklinikoiden Kummien kanssa. Sarjan kaikkia koruja koristaa kaunis, pinkki safiiri. Myös jokaisesta myydystä Silván Kummit-tuotteesta lahjoitetaan 10% lyhentämättömänä Lastenklinikoiden Kummit Ry:lle.

Laatukoru Oy on mukana vuosittaisessa Roosa nauha-kampanjassa, jolla kerätään varoja Syöpäsäätiölle. Laatukorun valikoimissa on myynnissä vuosittain uusiutuvia, Kalevala-korujen ja Roosa nauha syöpäsäätiön yhteistyönä kehittämiä Roosa nauha-koruja, ja jokaisesta myydystä kampanjakorusta lahjoitetaan 10€ Roosa nauha-keräykseen. Ainoastaan kotimaisin lahjoitusvaroin työtään tekevä Syöpäsäätiö rahoittaa suomalaista syöpätutkimusta ja tukee syöpään sairastuneita sekä heidän läheisiään. Suomalainen geeniperimä ja kansantaudit ovat erilaisia kuin missään muualla, minkä vuoksi oma syöpätutkimus on Suomessa erityisen tärkeää.

Tilaa Laatukorun uutiskirje

Tilaa Laatukorun uutiskirje ja saat sähköpostiisi erikoisetuja ja alennuksia, tietoa uutuuksista sekä mielenkiintoisia aiheita liittyen koruihin ja kelloihin.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin