Laatukoru Silván-korujen timantin istutus

Laatukoru ja Silván-korut

Meidän tarinamme

70-lukulaisesta kultasepän perinteestä syntynyt ja sittemmin kolmen sukupolven mittaiseksi tarinaksi kasvanut Laatukoru on Hyvinkääläinen perheyritys, jossa uskotaan laadukkaaseen korutuotantoon ja siihen, että asiakasta tulee palvella monipuolisesti ja joustavasti. Tämä tarkoittaa 12 myymälän verkostoa, aina avoinna olevaa verkkokauppaa sekä omaa koruverstasta, jossa koruja valmistetaan ja asiakkaidemme toiveita toteutetaan edelleen pitkälti käsityönä. Laatukoru edustaa omaa Silván-timanttikorumallistoaan sekä tunnettuja koru- ja kellomerkkejä tarjoten yhden kattavimmista alan valikoimista Suomessa.

Olemme etuoikeutettuja saadessamme olla mukana ihmisten elämän koskettavimmissa hetkissä, läheisten muistamisessa sekä monessa muussa tärkeässä tapahtumassa. 50 vuodessa olemme nähneet paljon ja kehittäneet toimintaamme määrätietoisesti ajan hermolla.

Tutustu tarinaamme, Laatukorun sekä Silván-timanttikorujen vaiheisiin 70-luvulta tähän päivään.

Laatukorun X-lenkkiketju ja X-lenkkikone

Nuori kultaseppä Keijo Silván

Laatukorun tarina sai alkunsa vuonna 1972, kun kultaseppä Keijo Silván perusti kultasepänverstaan omakotitalonsa kellariin. Nuorena kultaseppänä työskennellessään Keijolle oli herännyt ajatus yrittäjyydestä ja töiden tekemistä itselle. Huomatessaan eräästä ketjumallista olevan kovasti kysyntää, päätti hän, että kellarissa oli juuri sopivasti tilaa ketjujen valmistamiseen.

Hyvinkään Janakkalankadulla sijaitsevan omakotitalon kellarissa alettiin valmistaa ketjuja tukkumyyntiin. Yrityksen päätuotteeksi muodostui X-lenkki -nimellä tunnetut kultaiset ranne- ja kaulaketjut, joita varten verstaalle hankittiin Italiasta Fasti-merkkinen lenkintekokone. Ajan hengen mukaisesti verstaalla kävi maanantaisin myyntimies, joka keräsi edellisviikon tuotannon mukaansa ja myi sen eteenpäin.

Jo alusta asti perheen merkitys yritystoiminnassa on ollut konkreettinen. X-lenkkiketjujen menekin kasvaessa vaimo Maija Silván avasi myymälän verstaan vieressä olevaan huoneeseen, ja kun Keijo tarvitsi lisäkäsiä verstaalle, palkkasi hän työntekijöiksi veljiään.

Ensimmäinen kivijalkamyymälä Hyvinkään keskustassa

Vuonna 1978 Keijon ja Maijan omakotitalon kellarissa palvellut yritys oli kasvanut siinä määrin, että oli aika siirtyä eteenpäin. Niinpä Hyvinkäälle Hämeenkatu 13:een avattiin yrityksen ensimmäinen kivijalkamyymälä ja verstaalle etsittiin isommat tilat läheltä, Hyvinkään keskustasta. Maijan ja Keijon saumaton yhteistyö yrityksessä jatkui tiiviinä Maijan hoitaessa myymälää ja Keijon pyörittäessä verstasta.

Merkittävää ensimmäisen kivijalan avaamisessa oli se, että samalla tukkumyynnin lisäksi alettiin palvella suoraan kuluttaja-asiakkaita. Oman tuotannon lisäksi aloitettiin pikkuhiljaa myös muiden koru- ja kellovalmistajien tuotteiden jälleenmyynti.

1980-luku oli yrityksessä varhaisen kasvun aikaa, kun toinenkin myymälä avattiin Hyvinkään keskustaan ja samalla alkoi laajentuminen myös Hyvinkään ulkopuolelle. Kolmas myymälä avattiin Riihimäelle vuonna 1989.

Laatukorun perustajat Keijo ja Maija Silván vuoden yrittäjät 1990

Vuoden 1990 Hyvinkään Yrittäjät

Hyvinkäällä tunnetuksi tullut yrittäjäpariskunta Maija ja Keijo Silván palkittiin vuonna 1990 Hyvinkään Vuoden Yrittäjinä. Paikallisen yrittäjäyhdistyksen antama tunnustus oli osoitus menestyksekkäästä liiketoiminnasta sekä sen merkityksestä paikallisella tasolla.

Laatukorun Hyvinkään Jussintorin myymälä 2000-luvun alussa

Toinen sukupolvi mukaan toimintaan

Vuonna 1992 otettiin jälleen merkityksellisiä askeleita perheyrityksen tarinassa, kun Keijon ja Maijan pojat Ari ja Olli tulivat mukaan toimintaan yhtiön omistajina. Toki molemmat veljeksistä olivat olleet mukana jo varhaisista nuoruusvuosista lähtien, mutta nyt roolia otettiin myös yhtiön osakkaina. 1990-luvun aikana Ari aloitti yhtiön toimitusjohtajana ja vastasi myymäläverkostosta, Olli puolestaan otti vetovastuun verstaan ja tuotannon kehittämisestä.

Samana vuonna Hyvinkään myymälätoiminta muotoutui nykyiseen muotoonsa, kun Hyvinkään myymälät yhdistyivät ja lopulta muuttivat Jussintorin kauppapaikalle. Laatukorun Hyvinkään myymälä sijaitsee samalla paikalla edelleen.

1990-luvun lopulla alkoi myös laajentuminen pääkaupunkiseudulle, kun Helsinkiin Pohjoisesplanadille avattiin myymälä. Osoitteessa Pohjoisesplanadi 35 sijaitseva myymälä on sekin edelleen alkuperäisellä paikallaan.

Laatukoru kultasepänverstaan Silván-korujen valmistus: timantin istutus

Silván-timanttikorut

Yrityksen ensimmäisinä vuosikymmeninä verstaalla oli keskitytty lähinnä ketjujen valmistukseen. 90-luvulle tultaessa ketjujen kysyntä oli kuitenkin hiipumaan päin. Myyntimiehiltä oli tullut vinkkejä, että timanttisormuksille olisi kysyntää ja niitä valmistettiinkin jonkin verran alihankintana.

1990-luvun lopulla verstaan tuotannossa siirryttiin uuteen vaiheeseen, kun siellä aloitettiin timanttisormusten valmistaminen. Syntyi oma korumerkki Silván-timanttikorut. Varhainen mallisto koostui timanttisormuksista, joita Laatukorun verstaalla työskentelevät kultasepät valmistivat sekä tukkumyyntiin että omiin myymälöihin.

Avainlippu-tunnus Silván-koruille

Vuonna 2009 Silván-timanttikoruille myönnettiin Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus osoitukseksi suomalaisesta työstä.

Silván-timanttikoruja oli valmistettu tähän mennessä kymmenkunta vuotta Hyvinkään verstaalla, ja vihkisormuksista alkanut tuotanto oli laajentunut erilaisiin timanttisormuksiin, timanttikorvakoruihin sekä timanttiriipuksiin. Alusta asti korujen tuotannossa oli käytetty kierrätyskultaa ja vuoteen 2009 mennessä oltiin tilanteessa, jossa kaikki Silván-koruissa käytetty kulta oli 100-prosenttisesti kierrätettyä Laatukorun omien myymälöiden kautta. Laatukorulla oli jo tuolloin niin laaja myymäläverkosto, että kaikki käytetty kulta pystyttiin ostamaan suoraan asiakkailta. Näin asiakkailta ostettu ”romukulta” palautui asiakkaiden käyttöön uusina Silván timantti- ja kultakoruina, eikä tarvetta uuden kullan käyttämiseen ollut - eikä ole vielä tänä päivänäkään.

Lue tarkemmin ekologisuudesta ja kullan kierrätyksestä

Laatukoru Valtakunnallinen yrittäjäpalkinto 2009

Valtakunnallinen Yrittäjäpalkinto

Suomen Yrittäjät palkitsi Laatukoru Oy:n valtakunnallisella yrittäjäpalkinnolla. Laatukoru palkitaan yhdessä kolmen muun yrityksen kanssa, joiden liiketoiminta on kasvanut vuoden 2009 suhdanteista huolimatta.

Samana vuonna aloitetaan myös tuotteiden myyminen verkossa. Tässä verkkokaupan ensimmäisessä versiossa tilaukset kerättiin sähköpostilla ja toiminta oli vielä pientä. Tämä verkkokaupan ”karvalakkimalli” oli kuitenkin alkusysäys jollekin suuremmalle.

2000-luvulla myös myymälätoiminnassa nähtiin laajentumista, kun Laatukorun myymälät avattiin Espoossa useille kauppakeskuspaikoille, kuten Selloon, Isoon Omenaan ja Lippulaivaan.

Kolmas sukupolvi mukaan toimintaan

2010-luku oli yrityksessä uuden aikaa, kun kolmas sukupolvi tuli mukaan toimintaan. Ollin tytöt Rosa ja Charlotte sekä Arin pojat Henri ja Lauri ottivat enemmän roolia yrityksessä. Rosa ja Charlotte vaikuttivat myymälätoiminnassa, kun taas Lauri kiinnostui kultasepäntyöstä ja Henri verkkokaupasta.

2010-luvun alkupuolella yrityksessä ymmärrettiin verkkokaupan todellinen potentiaali ja verkkokaupan kehittämiseen alettiin tehdä selkeitä panostuksia vuodesta 2015 alkaen. Alkuun verkkokauppaa pyöritettiin Jussintorin myymälän takahuoneessa yhdessä Henrin ja myymälän henkilökunnan kanssa.

Samalla myös myymälätoiminta laajenee, kun Lappeenrantaan, Raisioon, Helsingin REDI:in ja Triplaan avataan Laatukorun myymälät.

Silván sormuksen kaiverrus

Verkkokaupan toiminta kasvaa ja vakiintuu

Keväällä 2020 maailmanlaajuinen koronapandemia haastoi yritykset pohtimaan toimintaansa uudesta näkökulmasta. Laatukorulla aiempina vuosina aloitettu voimakas verkkokaupan kehitys toi apua haastaviin aikoihin. Verkkokaupan toiminta kasvoi ja vakiintui. Verkkokaupalle palkattiin ensimmäiset työntekijät ja se muutti omiin toimitiloihin Hyvinkäällä.

Vuosina 2020–2021 myymälöissä taklattiin haastavia aikoja, kun koronapandemian toinen ja kolmas aalto muutti ihmisten ostokäyttäytymistä ja liikkumista julkisilla paikoilla. Kokonaisuudessaan Laatukoru selvisi pandemian haasteista hyvin. Samalla myös voimistui 12 myymälän, kasvavan verkkokaupan ja oman verstaan yhteistyö, jolla luotiin yhtenäistä ja monikanavaista liiketoimintamallia. Tämä tarkoitti yhteistä tuotevalikoimaa ja varastojärjestelmää sekä sisäistä kuljetusjärjestelmää, mikä tarkoitti asiakkaan kannalta joustavuutta ja monipuolisempaa palvelua huolimatta siitä asioiko hän myymälässä vai verkkokaupassa.

Vuonna 2021 avattiin myös yrityksen kansainvälinen verkkokauppa ja aloitettiin toimitukset muihin EU-maihin.

Laatukoru 50 vuotta

Vuonna 2022 Laatukoru juhlii 50-vuotista taivaltaan. Yrityksessä työskentelee yhteensä 80 työntekijää 12 myymälässä, verkkokaupassa ja kultasepänverstaalla. Yrityksessä uskotaan monikanavaiseen liiketoimintamalliin, jossa asiakkaalle halutaan tarjota paras asiakaskokemus hyödyntäen myymälöiden, verkkokaupan ja verstaan saumatonta yhteistyötä. Perheyrityksen johdossa on edelleen kaksi sukupolvea, Keijo ja Maija Silvánin pojat Ari ja Olli puolisoineen sekä heidän lapsensa Henri, Lauri, Rosa ja Charlotte.

Keijo Silvánin vuonna 1972 aloittama 50 vuotinen kultasepänperinne elää Silván-timanttikoruissa, jotka valmistuvat yhtiön omalla koruverstaalla ja syntysijoillaan Hyvinkäällä. Vaikka verstaalla on nykyaikaiset välineet, kuten 3D-tulostimet, käsityöperinne elää tiukassa ja sitä arvostetaan. Näin asiakkaille tarjotaan laadukkaita, Suomessa valmistettuja timanttikoruja, jotka valmistuvat 100-prosenttisesti kierrätetystä kullasta ja vastuullisista timanteista.

Lue lisää Silván-timanttikoruista

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin