Korujen puhdistus ja hoito-ohjeet: Näin huollat korusi oikein

Korujen puhdistus ja hoito-ohjeet: Näin huollat korusi oikein

Korujen loiston ja kauneuden säilyttämiseksi niitä tulisi puhdistaa säännöllisin väliajoin. Kaikki jalokivet - etenkin timantit - menettävät suuren osan loistostaan, jos ne ovat likaisia tai rasvaisia. Pinttynyt lika esimerkiksi sormuksen sisäpinnalla voi aiheuttaa myös ihon ärtymistä.
Silván-timanttikorut – Laatukorun omalta verstaalta Luet nyt Korujen puhdistus ja hoito-ohjeet: Näin huollat korusi oikein Lukuaika arviolta 4 minuuttia Seuraava Äitienpäivän värikäs historia ja ylelliset lahjavinkit äidille

Korujen loiston ja kauneuden säilyttämiseksi niitä tulisi puhdistaa säännöllisin väliajoin. Kaikki jalokivet - etenkin timantit - menettävät suuren osan loistostaan, jos ne ovat likaisia tai rasvaisia. Pinttynyt lika esimerkiksi sormuksen sisäpinnalla voi aiheuttaa myös ihon ärtymistä.

Kaikille koruille tärkeää on niiden säännöllinen puhdistus, riisuminen yöksi sekä oikeaoppinen säilyttäminen esimerkiksi pehmeässä kangaspussissa, alkuperäispakkauksessa tai korulippaassa. Tämä takaa sen, että korut säilyvät kauniina ja mahdollisimman hyväkuntoisina. Timanttikorut kannattaa käyttää 1-2 vuoden välein huollossa kultasepällä, joka puhdistuksen ja kiillotuksen lisäksi tarkastaa myös timanttien istutuksen.

Tässä julkaisussa käymme läpi korujen puhdistuksen ja puhdistusohjeet eri korumateriaalien perusteella sekä annetaan vinkkejä korujen säilytykseen.

Korujen puhdistus ja hoito-ohjeet

Korujen puhdistus ja hoito puhdistusliinalla

Helpoin tapa puhdistaa koruista tummumisen jäljet, irtopöly sekä muut epäpuhtaudet on Laatukorun omalla puhdistusliinalla. Korujen puhdistusliinalla puhdistat kulta-, hopea- ja terästuotteet nopeasti ja hellävaraisesti. Puhdistusliinamme sisältää vain luonnollisia ainesosia ja soveltuu yleisimmille materiaaleille, myös kelloille.

Timantti- ja kultakorujen puhdistus

Laatukorun myymät timantti- ja kultakorut valmistetaan ensisijaisesti 14K kullasta (585/1000), mutta myös 18K kullasta (750/1000). Paras tapa huoltaa timantti- ja kultakorut on tuoda ne esimerkiksi myymäläämme, josta ne lähetetään verstaalle ammattitaitoisten kultaseppien käsittelyyn. Verstaallamme korut puhdistetaan, kiillotetaan ja kivien istutukset tarkastetaan korvausta vastaan. Timanttikorujen ja kultakorujen puhdistus verstaallamme tapahtuu erityisesti korujen puhdistukseen tarkoitetuilla pesuaineilla ja työkaluilla, kuten ultraäänipesurilla. Verstaamme käsittelyn jälkeen koruista tulee lähes uuden veroisia!

Timantti- ja kultakoruja kannattaa lisäksi itse puhdistaa säännöllisesti. Kokeile esimerkiksi Hagerty Jewel Clean -puhdistusainetta. Puhdistus onnistuu myös tavallisella astianpesuaineella. Tärkeää on huuhdella korut puhdistuksen jälkeen runsaalla vedellä ja kuivata huolellisesti pehmeällä liinalla.

Hopeakorujen puhdistus ja hoito

Tummuminen ajan saatossa on hopeakoruille ominaista ja sitä ei kannata säikähtää. Hopeakoruista sekä muista hopeaesineistä saa oikeaoppisella huollolla lähes uudenveroisia, vaikka ne olisivatkin ehtineet tummua ajan kuluessa. Hopeakoruihin on verkkokaupastamme saatavilla lukuisia eri puhdistusaineita, joiden avulla puhdistus onnistuu helposti. Hopeakorut voi puhdistaa esimerkiksi hopeanpuhdistusliinalla tai hieman vaativampaan puhdistukseen sopii hopeanpuhdistusaine.

Hopeakorujen puhdistus onnistuu myös tavallisella astianpesuaineella (poistaa rasvan ja lian, mutta hopean tummumista astianpesuaine ei puhdista, siihen tarvitsee hopeanpuhdistukseen tarkoitettuja puhdistusaineita). Puhdistusaineella käsittelyn jälkeen hopeakorut tulisi huuhdella runsaan veden alla ja kuivata huolellisesti pehmeällä liinalla.

Korujen puhdistusaineet ja puhdistusliinat

Pronssikorujen puhdistus

Pronssi on kuparin, tinan ja sinkin seos, jolle on ominaista nopeampi tummuminen kuin jalometalleille. Uusissa pronssikoruissa on korua suojaava lakkapinta, joka ehkäisee pronssille ominaisen tumman värin irtoamista ihoon tai herkkiin vaaleisiin materiaaleihin. Lakkapinta saattaa vahingoittua erilaisten kemikaalien vaikutuksesta ja kuluu käytössä. Korut on suositeltavaa riisua urheilun, saunomisen ja suolaisessa tai klooratussa vedessä uimisen ajaksi.

Pronssikorut voi puhdistaa miedossa astianpesuainevedessä. Puhdistusainekäsittelyn jälkeen pronssikorut tulisi huuhdella runsaan veden alla ja kuivata huolellisesti pehmeällä liinalla. Myymämme pronssikorut ovat kaikki Kalevalan valmistamia ja ne voidaan tarvittaessa lähettää puhdistettavaksi korvausta vastaan.

Helmikorujen puhdistus ja hoito

Helmiä on hoidettava oikein, jotta niiden kauneus säilyisi muuttumattomana vuodesta toiseen. Helmikoruja ei tulisi myöskään säilyttää samassa rasiassa yhdessä muiden korujen kanssa. Helmet tulisi pukea viimeisenä ja riisua ensimmäisenä. Helmet tulisi pyyhkiä käytön jälkeen puhtaalla, pehmeällä kankaalla huolellisesti. Deodorantit, hiuslakat, ihovoiteet ja hajuvedet saattavat vähitellen muuttaa helmen väriä ja vähentävät sen hohtoa. Helmikorujen kanssa tulisi myös välttää hikoilua sekä liiallista kosketusta veden kanssa.

Muutaman kerran vuodessa helmet voi pestä kädenlämpöisellä, erittäin miedolla astianpesuaineliuoksella. Puhdistusainekäsittelyn jälkeen helmikorut tulisi huuhdella runsaan veden alla ja kuivata huolellisesti pehmeällä liinalla.

Suosittelemme tuomaan helmikorut 1-2 vuoden välein huoltoon myymäläämme, jolloin niiden punonta tarkistetaan ja tarvittaessa solmut solmitaan uudelleen.

Swarovski-korujen puhdistus

Swarovski-korut ovat pinnoitettua korumetallia ja ne vaativat erityistä huolenpitoa loiston ja kauneuden säilyttämiseksi. Swarovskin korut tulisi pukea viimeisenä ja riisua ensimmäisenä. Ne tulisi pyyhkiä käytön jälkeen pehmeällä liinalla. Swarovskin korut tulee riisua ennen käsien pesua, uimista, urheilua tai ihonhoitotuotteiden (saippuat, rasvat, hajuvedet ja hiuslakat) käyttöä, sillä ne saattavat vahingoittaa korua. Myös korun kastumista tulisi välttää.

Swarovskin koruja tulisi säilyttää pehmeässä kangaspussissa tai niiden alkuperäispakkauksessa, jotta vältytään ylimääräiseltä hankaamiselta.

Korujen oikeaoppinen säilytys

Kun korut eivät ole käytössä, niitä tulisi säilyttää oikein, jotta vältytään mekaaniselta kulumiselta ja ympäristön vaikutuksilta. Usein kuulee koruja säilytettävän esimerkiksi yöpöydän laatikossa (ilman suojaa) tai kylpyhuoneessa rasiassa. Nämä eivät lähtökohtaisesti ole suositeltavia säilytystapoja, koska kosteus ei tee hyvää koruille ja laatikossa vapaasti pyörivät korut saavat osakseen runsaasti mekaanista kulumista.

Kun koruja ei käytetä, suosittelemme säilyttämään koruja ensisijaisesti korujen säilytykseen tarkoitetussa rasiassa tai pussukassa. Myös korun mukana tullut korurasia toimii säilytykseen hyvin. Tutustu korurasioihin täältä.

Lopuksi

Laatukorusta löytyy runsas valikoima korujen puhdistukseen tarkitettuja puhdistusaineita ja -liinoja. Tutustu valikoimaan täältä ja tilaa koruillesi puhdistusvälineet helposti kotiisi!

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin