Uniikin vihkisormuksen teettäminen

Haluaisitko teettää itsellesi unelmien vihkisormuksen? Laatukoru on kotimainen perheyritys ja meillä on oma kultasepänverstas Hyvinkäällä, jossa onnistuu omien uniikkien sormusten teettäminen ammattitaitoisten kultaseppien toimesta. Tällä sivulla kerromme tarkemmin kuinka uniikin sormuksen tai korun teettäminen tapahtuu.

Miksi kannattaa teettää uniikki vihkisormus?

Vihkisormus kulkee kantajansa mukana läpi elämän. On siis tärkeää, että se vastaa toiveitasi täysin ja kuvastaa juuri Sinua. Vihkisormuksia löytyy lukuisissa eri tyyleissä ja materiaaleissa. Kun vertailet ja sovitat eri tyylejä, jalokiviä ja istutuksia, saatat huomata rakastavasi tiettyjä elementtejä tietyissä sormuksissa, mutta et välttämättä löydä sellaista vihkisormusta, joka täyttää kaikki vaatimukset. Mikäli Sinulla on oma uniikki näkemys unelmiesi sormuksesta, voit suunnitella sellaisen alusta loppuun asti uniikkina tilaustyönä meidän kauttamme.

Sormuksen teettäminen tilaustyönä takaa sen, että vihkisormuksestasi tulee juuri Sinun tyylinen ja toiveidesi mukainen.

Kuinka sormuksen teettäminen tapahtuu

Vihkisormuksen tai korun teettäminen verstaallamme onnistuu asiakkaan kannalta helposti ja vaivattomasti. Käydään seuraavaksi prosessi läpi, kuinka uniikin sormuksen teettäminen tapahtuu käytännössä.

#1 Idea teetettävästä sormuksesta

Vihkisormuksen teettäminen ja suunnittelu lähtee Sinun visiosta. Olet saattanut nähdä miellyttävän sormuksen sosiaalisessa mediassa tai netissä ja toivot samantyylistä myös itsellesi. Tällöin tulisi toimittaa meille joko myymäläämme tai sähköpostilla kuvan/kuvia haluamastaan tyylistä. Myös selkeä piirros käy hyvin. Kuvan avulla pääsemme loistavasti alkuun ja eteenpäin suunittelussa.

Yleinen tapa toimia on myös katsoa nykyistä Silván-sormusten valikoimaa ja sieltä etsiä inspiraatiota esimerkiksi rungon, istutuksen, jalokivien tai tyylin osalta. Tällöin pystymme verstaallamme muokkaamaan nykyisiä Silván-mallistomme sormuksia juuri Sinulle mieluisaksi.

#2 Yhteys myymälään tai asiakaspalveluumme

Kun alustava visio unelmiesi sormuksesta on tiedossa, otathan yhteyttä verkkokauppamme asiakaspalveluun tai vieraile myymälässämme. Sormusidean voi esitellä ja kuvailla sähköpostitse tai paikan päällä myymälässä. Havainnollistavat kuvat helpottavat suunnittelussa. Asiantuntijamme auttavat tarvittaessa mielellään idean jalostamisessa unelmiesi sormukseksi.

Ennen sormuksen tietojen toimittamista kultasepänverstaallemme käydään vielä läpi sormuksen tärkeitä tietoja:

  • Mistä materiaalista sormus halutaan teettää? Haluatko 14 karaatin vai 18 karaatin kelta-, rose- tai valkokultaa vai muuta materiaalia, kuten esim platinaa?
  • Haluatko sormukseen luonnontimantit vai laboratoriotimantit tai mahdollisesti muita jalokiviä, kuten morganiitin?
  • Budjettisi sormuksen teettämisen suhteen.
  • Sormuksen koko.

#3 Sormuksen suunnitelman lähettäminen verstaallemme

Idea unelmiesi sormuksesta ja sen tiedoista välitetään verstaallemme, jossa kultaseppämme käy toiveesi läpi ja kertoo hinta-arvion sormuksen teettämisestä. Tässä kohtaa tulee mahdollisesti myös lisätietoja tai tarkentavia kysymyksiä sormuksen suhteen. Mahdollisten erikoisten materiaalien (kuten erikseen tilattavien jalokivien) saatavuus selvitetään aina tapauskohtaisesti.

Samalla saat myös arvion toimitusajasta. Yleisimmin erikoistyösormukset pystytään toteuttamaan 3-4 viikon sisällä tilauksesta.

#4 Uniikin sormuksen teettämisen aloittaminen

Kun olet hyväksynyt kultaseppämme hinta- ja toimitustapa-arvion unelmiesi sormuksen teettämisestä, aloitetaan verstaallamme sormuksen toteutus. Tässä vaiheessa on mahdollista saada myös 3D-mallikuva nähtäväksi ennen sormuksen valmistamista. Mallikuvan pohjalta sormukseen on mahdollista tehdä vielä muutoksia.

Veloitamme 3D-mallikuvasta 10% sormuksen arvosta ennen kuvan toteutusta. Tämä summa hyvitetään lopullisen tuotteen hinnassa, joten lisäkustannuksia kuvasta ei tule.

#5 Sormus valmistetaan

Viimeinen vaihe: unelmiesi sormuksen valmistus! Kun tuote (ja mahdollinen 3D-mallikuva) on hyväksytty, valmistetaan sormus verstaallamme. Toimitusaika on yleisimmin noin 3-4 viikkoa ja olemme yhteydessä heti, kun sormus on valmistunut. Erikoistilaustöillä ei ole vaihto- tai palautusoikeutta.

Millainen on Sinun unelmiesi sormus?

Millainen on Sinun unelmiesi sormus? Toteutetaan se yhdessä! Uniikin sormuksen voit toteuttaa joko asioimalla myymälässämme (yhteystiedot) tai olemmalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Voit myös hakea inspiraatiota sormukseen Laatukorun Silván-malliston sormuksista.

Kysymyksiä ja vastauksia sormuksen teettämisestä

Sormuksen teettämisen hintaan ei tietenkään ole yhtä ja samaa vastausta, sillä hinta muodostuu täysin sormuksen tyylistä, materiaaleista ja mahdollisista jalokivistä. Lähtökohtaisesti sormuksen teettämisen hinta on alkaen 200 eurosta ylöspäin (materiaalina hopea, ei jalokiviä, malliltaan yksinkertainen). Olemme valmistaneet asiakkaille vuosien saatossa sormuksia ja muita timanttikoruja, joiden hinnat ovat olleet muutamista sadoista euroista kymmeniin tuhansiin. Olethan yhteydessä ja keskustellaan tarkemmin haluamastasi sormuksesta, jotta saat hinta-arvion sen teettämiselle.

Yleisimmin kyllä. Jos kävisi niin ikävästi, että Sinulle teetetty uniikki sormus ei olisikaan täysin sopivan kokoinen, on sormuksien kokoa yleensä mahdollista muuttaa 0,5mm tai 1,0mm suuntaansa (riippuen sormuksen mallista ja mahdollisista jalokivistä).

Sormuksen koon voit selvittää helposti myös kotona meidän verkkokaupasta löytyvin ohjein ja mittataulukon avulla. Lue vinkit ja lisätiedot sormuksen koon selvittämiseen blogistamme.

Perinteisesti kihlasormukset ovat olleet kihlapareilla samanlaiset. Mikään sääntö samanlaisten kihlasormusten hankkiminen ei kuitenkaan enää ole ja nykypäivänä valtaosalla kihlapareista onkin erilaiset sormukset. Monesti naisen kihlasormukseksi valitaan esimerkiksi rivitimanttisormus tai muu timanttisormus, jossa timanttien istutukset ovat matalat. Näin tuleva vihkisormus on sitten myöhemmin helppo sovittaa kihlasormuksen rinnalle.

Mikäli teetät itsellesi uniikin sormuksen kauttamme tai ostat Laatukorusta Silván-malliston sormuksen, on kaiverrus aina ilmainen (konekaiverrus).

Avainlipputunnus Laatukorun Silván-koruilla

Suomalaista käsityötä

Silván-koruille myönnettiin vuonna 2009 Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus. Hyvinkään kultasepänverstaallamme, pienessä ja tiiviissä työyhteisössä, valmistetaan Silván-koruja asiakkaillemme elämän tärkeimpiin hetkiin. Silván-korujen valmistus on yhdistelmä perinteistä kultasepäntyöskentelyä sekä uutta tekniikkaa.

Tutustu tarinaamme
Silvan-korut on valmistettu 100 prosenttisesti kierrätetystä kullasta

Valmistettu ekologisesta kierrätetystä kullasta

Silván-koruissa käyttämämme kulta on 100-prosenttisesti kierrätettyä, jonka myös itse keräämme asiakkailtamme myymälöissämme vanhojen kultakorujen ja -esineiden muodossa. Tämä asiakkailtamme ostamamme "romukulta" sulatetaan, puhdistetaan ja käsitellään hienokullaksi, jonka jälkeen hienokullan osuus päätyy materiaaliksi uusiin Silván-koruihin.

Lue lisää vastuullisuudesta
Silvan-korujen timantit on vastuullisia ja sertifioituja

Vastuullista ja eettistä

Kaikki Silván-koruissa käytettävät timantit on valittu eettisin ja ympäristöystävällisin perustein. Vaadimme toimittajiltamme aina kirjallisen todistuksen timanttien alkuperästä ja eettisyydestä. GIA-sertifioidut timanttimme ovat täysin jäljitettävissä. Silván-timanttikorujen mukana toimitetaan aina aitoustodistus sekä yli 0,50ct timanttien mukana myös GIA-sertifikaatti.

Katso timanttioppaamme

Tilaa Laatukorun uutiskirje

Tilaa Laatukorun uutiskirje ja saat sähköpostiisi erikoisetuja ja alennuksia, tietoa uutuuksista sekä mielenkiintoisia aiheita liittyen koruihin ja kelloihin.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin