Vinkit timanttisormuksen huoltoon

Vinkit timanttisormuksen huoltoon

Kattava opas vihkisormuksen valintaan Luet nyt Vinkit timanttisormuksen huoltoon Lukuaika arviolta 2 minuuttia Seuraava Swarovski kaulakorut viimeistelevät tyylin

Vihkisormukset symboloivat rakkautta ja sitoutumista – ja kuten parisuhdekin, myös sormukset tarvitsevat säännöllistä hoitoa pysyäkseen hyvänä. Erityisesti timanttisormuksen huolto on tärkeää paitsi kiven kirkkauden, myös sen kestävyyden takaamiseksi. Lue parhaat vinkkimme, kuinka pidät timanttisormuksesi upeana jälkipolville saakka!

Tarkistuta sormus säännöllisesti ammattilaisella

Vie timanttisormuksesi säännöllisesti koruliikkeeseen ammattilaisen tarkistettavaksi. Nämä tarkastukset ovat tärkeässä roolissa sormuksen huolossa, ja ne onnistuvat helposti myös Laatukorulla. Ammattitaitoiset kultaseppämme tarkistavat sormuksen kunnon huolellisesti ja näkevät, mikäli esimerkiksi timantin istutus olisi löystynyt. Sormuksen päivittäinen käyttö luonnollisesti kuluttaa sormusta, joten timantin kiinnitysten kunto on hyvä tarkistaa säännöllisesti.

Muista säännöllinen puhdistus

Tärkeä osa timanttisormuksen hoitoa on sormuksen puhdistaminen, sillä ajan myötä sormukseen kertyy väistämättä likaa. Jotta timanttien kirkkaus ei kärsisi, suositellaan päivittäisessä käytössä olevaa sormusta puhdistettavaksi jopa viikoittain. Timanttisormuksen puhdistus onnistuu kotikonstein, mutta sen voi tuoda myös Laatukorun ammattilaisten hoidettavaksi.

Sormuksen puhdistamisessa on tärkeää välttää voimakkaiden kemikaalien käyttöä ja valita sen sijaan mietoja puhdistusliuoksia, jotka ovat hellävaraisia sekä sormusmetallille että timantille. Sopivia puhdistusaineita sormuksen puhdistamiseen myös kultasepänliikkeistä (katso valikoima täältä), mutta sormuksen puhdistaminen onnistuu helposti myös kotona: lisää tippa astianpesuainetta lämpimään veteen ja anna sormuksen liota vedessä hetken aikaa. Harjaa lopuksi koru pehmeällä hammasharjalla, huuhtele runsaalla vedellä ja kuivaa hellästi pyyhkeellä.

Käytä harkintaa sormuksen koon muutoksissa

Mikäli harkitset sormuksen koon muuttamista, kannattaa asiassa olla huolellinen, sillä sormuksen koon muuttaminen useita kertoja voi heikentää sormuksen rakennetta. Heikentynyt rakenne taas tekee sormuksesta alttiimman kulumille ja naarmuille.

Vältä kemikaaleja ja säilytä huolellisesti

Timanttisormuksen käytössä on hyvä muistaa kaikkiin koruihin pätevä nyrkkisääntö: pue viimeisenä ja riisu ensimmäisenä. Sormukseen tulee ajan mittaan luonnollista kulumaa, mutta järkevällä säilytyksellä ja oikeaoppisella käytöllä koru pysyy kauniina sukupolvelta toiselle.

Vahvat kemikaalit ovat sormukselle pahasta, joten esimerkiksi kodin pesuaineita käsitellessä sormus kannattaa aina riisua. Sormusta tulisi suojella kosmetiikalta, hiuslakalta ja hajusteilta, ja se kannattaa ottaa pois esimerkiksi koti- tai puutarhatöitä tehdessä. Sormus on hyvä riisua myös ennen kloorivedessä uintia.

Kun sormus ei ole käytössä, se tulisi säilyttää aina omassa rasiassaan. Timantit eivät naarmuunnu muista koruista, mutta kultapinnat voivat naarmuuntua – siksi timanttisormukset olisikin parasta säilyttää erikseen, mielellään pehmeissä korupusseissa tai -rasioissa.

Lopuksi

Yhteenvetona voidaan todeta, että ennakoiva ja huolellinen huolto parantaa timanttisormuksen käyttöikää ja pitää ulkonäön parempana pidempään. Noudattamalla tämän artikkelin huoltovinkkejä varmistat, että sormuksesi säilyy säihkyvänä ja upeana pitkään.

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin