Kotimaiset Silván-timanttikorut Laatukorun omalta verstaalta

Kotimaiset Silván-timanttikorut Laatukorun omalta verstaalta

Tiesitkö, että Silván-timanttikoru on kotimainen tuote, joka valmistetaan käsityönä, omalla kultasepänverstaallamme Hyvinkäällä? Tai että koruissa käyttämämme jalometalli on 100-prosenttisesti kierrätettyä kultaa, jonka olemme ostaneet asiakkailtamme ”romukultana” ja joka kiertää takaisin asiakkaillemme uusina Silván-koruina?

Hyvinkään kultasepänverstaallamme, pienessä ja tiiviissä työyhteisössä, valmistuvat Silván-korut ja asiakkaidemme mittatilaustyöt kunnioittaen sitä suomalaista kultasepäntyön perinnettä, jonka Laatukorun perustaja Keijo Silván vuonna 1972 aloitti. Timanttikoruja valmistetaan 100-prosenttisesti kierrätetystä kullasta ja vastuullisista timanteista, arvokkaita materiaaleja ja vuosikymmeniä säilyneitä perinteitä kunnioittaen.

Silván-korujen kaiverrus Laatukorun verstaalla

Silván-timanttikorut Hyvinkään verstaalta

Hyvinkään kultasepänverstaallamme työskentelee kymmenkunta kultaseppää. Kymmenen hengen työyhteisössämme ei ole linjastoja tai tehdasmaisia toimintamalleja. Työtä tehdään käsityönä ja koruja valmistetaan pienissä sarjoissa tai jopa yksittäiskappaleina. Tiiviissä työyhteisössä työurat ovat pitkiä ja osa kultasepistämme on ollut mukana aina Silván-timanttikorujen syntyhetkistä lähtien, vuodesta 1990.

Silván-korut lanseerattiin 1990-luvulla, mutta niiden juuret ovat vuodessa 1972, jolloin Laatukorun perustaja Keijo Silván alkoi valmistaa koruja Hyvinkäällä omakotitalonsa kellarissa. Yhden miehen koruverstaasta alkanut toiminta kattaa nykyään 12 myymälää, verkkokaupan, oman kultasepänverstaan sekä oman Silván-korumalliston. Perheyritys toimii jo kolmannessa polvessa, ja myös koruverstaasta sekä Silván-brändistä vastaa nykyään Silvánin perheen kolmas sukupolvi.

Aluksi Silván-korujen tuotanto keskittyi vihkisormuksiin, joista 1990-luvulla oli kova kysyntä. Nykyään mallisto kattaa kihla- ja vihkisormusten lisäksi laajasti erilasia timanttisormuksia sekä timanttiriipuksia ja timanttikorvakoruja. Mallisto nojaa vahvasti siihen kultasepäntyönperinteeseen, jonka Keijo Silván vuonna 1972 aloitti. Seuraamme aikaamme, mutta kunnioitamme ammattitaitoisena käsityönä tehdyn korun laatua ja viimeistelyä.

Lue lisää Laatukorun tarinasta täältä

Silván-korun suunnittelua 3D mallintamalla

Silván-timanttikorut - 3D-tekniikkaa ja viimeisteltyä käsityötä

Silván-korujen valmistus on yhdistelmä perinteistä kultasepäntyöskentelyä sekä uutta tekniikkaa. Osa kultasormuksistamme valmistuu perinteisillä tekniikoilla, kuten valssaamalla ja pakottamalla. Korut, joissa on monimutkaisempi muoto tai kivien istutus, valmistuvat vahamalleja tai 3D-tulostettuja malleja hyödyntämällä. Vahamallin tai 3D-tulostetun mallin avulla korulle valmistetaan muotti, johon kulta valetaan. Kun sormuksesta on valettu kultainen aihio, alkaa timanttien istutus ja pinnan käsittely, joka kaikki tehdään käsityönä.

Hyvinkään verstaallamme työskentelee kymmenkunta ammattitaitoista kultaseppää, joiden erilaiset vahvuudet täydentävät toinen toistaan. Laadukas timanttikoru syntyy, kun sen taustalla on vuosikymmenten verran kokemusta, mutta myös uutta osaamista, jota kehittyvä ala vaatii. Kotimaisena käsityönä valmistettaville Silván-koruille myönnettiin vuonna 2009 Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus osoitukseksi Suomalaisesta työstä ja työskentelymme kotimaisen kultasepänperinteen säilyttämiseksi jatkuu edelleen.

20 kg kierrätettyä kultaa ja 600 karaattia vastuullisia timantteja

Kultaseppämme käsittelevät vuosittain noin 20 kg kultaa sekä noin 600 karaattia timantteja. Silván-koruissa käytetty kulta on 100-prosenttisesti kierrätettyä ja timantit ostamme tunnetuista eurooppalaisista timanttipörsseistä, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan alan standardeja.

Kulta on arvokas materiaali, jota on helppo kierrättää. Käytämme koruissamme 100-prosenttisesti kierrätettyä kultaa, jonka myös itse keräämme asiakkailtamme vanhojen kultakorujen ja -esineiden muodossa. Tämä asiakkailtamme ostamamme ”romukulta” sulatetaan, puhdistetaan ja käsitellään hienokullaksi, jonka jälkeen hienokullan osuus päätyy materiaaliksi uusiin Silván-koruihin. Näin varmistamme, että koruissamme käytetty kulta on 100-prosenttisesti kierrätettyä ja vähennämme osaltamme tarvetta uuden kullan louhintaan sekä siitä aiheutuvia ympäristövaikutuksia. Verstaallamme on myös tarkat toimenpiteet sille, että keräämme kaiken työskentelyssä syntyneen kultapölyn huolellisesti talteen ja otamme sen uudelleen käyttöön.

Huolellisuus on avainkysymys myös koruihimme valituissa timanteissa. Haluamme varmistaa, että timanttimme ovat konfliktivapaita ja vastuullisesti tuotettuja. Parhaiten tämä onnistuu ostamalla timantit isoista eurooppalaisista timanttipörsseistä, jotka noudattavat alan standardeja ja vastuullisuutta toiminnassaan. GIA-sertifioidut timanttimme ovat täysin jäljitettävissä ja ne on tuotettu kansainvälisesti tunnustettujen työ-, kauppa- sekä ympäristöystävällisyysstandardien mukaisesti. Silván-timanttikorujen mukana toimitetaan aina aitoustodistus sekä yli 0,50ct timanttien mukana myös GIA-sertifikaatti.

Laatukoru Silván-korujen timantin istutus

Ainutlaatuinen Silván-timanttikoru

Laatukorun Silván-timanttikorut ovat huolellisesti viimeisteltyä suomalaista kultasepäntyötä. Valmistamme korut omalla kultasepänverstaallamme Hyvinkäällä ja huolehdimme osaltamme korutuotannossa käytettävien materiaalien vastuullisuudesta.

Silván-timanttikorumallisto on saatavilla Laatukorun myymälöissä sekä verkkokaupassa. Joustava asiakaspalvelu ja kiinteä yhteistyö myymälöiden, verkkokaupan ja verstaan välillä mahdollistaa myös muutostöiden tekemisen valmiisiin malleihimme. Etenkin kihla- ja vihkisormusten ollessa kyseessä, on tärkeää, että sormus on juuri oikeanlainen.

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin