Äitienpäivän värikäs historia ja ylelliset lahjavinkit äidille

Äitienpäivän värikäs historia ja ylelliset lahjavinkit äidille

Vuonna 2018 tuli kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun äitienpäivää alettiin juhlia Suomessa. Juhlapäivän juuret ovat kuitenkin suomalaisia perinteitä pidemmät. Tutustu äitienpäivän historiaan ja vinkkeihimme siitä, mitä äidille voisi ostaa lahjaksi tänä äitienpäivänä.
Silván-timanttikorut – Laatukorun omalta verstaalta Luet nyt Äitienpäivän värikäs historia ja ylelliset lahjavinkit äidille Lukuaika arviolta 2 minuuttia Seuraava Korujen puhdistus ja hoito-ohjeet: Näin huollat korusi oikein

Vuonna 2018 tuli kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun äitienpäivää alettiin juhlia Suomessa. Juhlapäivän juuret ovat kuitenkin suomalaisia perinteitä pidemmät. Tutustu äitienpäivän historiaan ja vinkkeihimme siitä, mitä äidille voisi ostaa lahjaksi tänä äitienpäivänä.

Äitienpäivän historia

Äitienpäivän juuret ulottuvat Yhdysvaltoihin. Ensimmäisiä äitienpäivää muistuttavia tapahtumia vietettiin 1870-luvulla sodassa kaatuneita miehiään surevien aktivistien aloitteesta. Yksi näistä aktivisteista oli Ann Reeves Jarvis, jonka tytärtä Anna Jarvisia pidetään modernin äitienpäivän luojana.

Äidin kuolema inspiroi Anna Jarviksen järjestämään ensimmäisen äitienpäivätilaisuuden vuonna 1908. Päivä saavutti nopeasti laajempaa suosiota, ja vuonna 1914 Yhdysvaltain presidentti Woodrow Wilson julisti juhlapäivän viralliseksi ajankohdaksi toukokuun toisen sunnuntain. Pian sen jälkeen äitienpäivä nousi merkittäväksi kaupalliseksi sesongiksi ja levisi maailmalle. (Lähde: National Geography)

Äitienpäivä Suomessa

Ei mennyt montaakaan vuotta, kun äitienpäivä rantautui maailmalta meille. Suomessa äitienpäivää on juhlittu vuodesta 1918 lähtien, ja se on virallinen liputuspäivä. Vuonna 2018 äitienpäivää on siis juhlittu Suomessa 100 vuoden ajan. Päivää kaikkien äitien kunniaksi vietetään myös meillä yhdysvaltalaisen tradition mukaan aina toukokuun toinen sunnuntai, vaikka monessa muussa maassa ajankohta on toinen.

Juhlapäivän perinteisiin kuuluu äitien muistaminen ja hemmotteleminen. Monissa perheissä äiti herätetään vuoteeseen tarjoilulla aamiaisella. Päiväkodeissa ja kouluissa askarrellaan äideille kortteja ja muita taideteoksia. Erityisesti varttuneemmat lapset ja lastenlapset muistavat äitejä kukilla ja pienillä lahjoilla. Yhdysvalloissa äitienpäivänä on alkuperäinen annettu valkoisia neilikoita, jotka olivat Anna Jarviksen äidin lempikukkia. Suomessa äidille kerätään usein valkovuokkoja, jotka toukokuun alussa ovat kauneimmillaan.

Mitä äidille lahjaksi?

Vuosittain juhlittava äitienpäivä aiheuttaa helposti harmaita hiuksia niin äitien puolisoille kuin lapsillekin. Millaisen lahjan muodossa osoittaa arvostustaan tänä vuonna? Helpottaaksemme päätöksentekoa olemme koonneet ylellisiä lahjaideoita, jotka varmasti ilahduttavat niin äitejä kuin isoäitejäkin.

Äidille, jolla on jo vaikuttava koruvalikoima, sopii lahjaksi kaunis korurasia. Korulippaassa korut pysyvät tallessa ja suojassa pölyltä. Päivän asuun sopivien korujen valitseminen helpottuu, kun koruja säilytetään yhdessä paikassa ja järjestyksessä.

Koska äiti sai viimeksi uuden kellon? Äitienpäivälahjaksi sopii äidin tyyliin sopiva rannekello. Kelloon ei tarvitse investoida mahdottomia. Sveitsiläisen arvokellon lisäksi muistamiseksi sopii hyvin trendikäs rannekello esimerkiksi Michael Korsilta.

Kattauksesta innostunutta äitiä ilahduttavat kauniit pöytähopeat. Miltä kuulostaisi esimeriksi suositut aterimet Chippendale sarjasta?

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin