Esittelyssä sveitsiläiset TAG Heuer -kellot ja suosituimmat kellomallistot Aquaracer, Carrera ja Monaco

Esittelyssä sveitsiläiset TAG Heuer -kellot

Vahvasti moottoriurheilun ympärillä vaikuttanut TAG Heuer on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista sveitsiläisistä laatukellojen valmistajista. Se on vaikuttanut innovaatioillaan kelloteollisuuden maailmanhistoriaan ja onnistunut luomaan useita ikonisia kellomalleja. Kerromme tässä artikkelissa, mihin TAG Heuer -kellojen arvostus perustuu ja esittelemme sen tunnetuimmat mallistot, Carrera, Monaco, Formula 1 ja Aquaracer.

Ajanoton edelläkävijä TAG Heuer 

TAG Heuerin historia ulottuu aina 1860-luvulle, jolloin 20-vuotias Edouard Heuer perusti kelloverstaan Sveitsin Saint-Imieriin.  Brändi kantoi nimeä Heuer aina vuoteen 1985 asti, jolloin saudiarabialainen TAG (Techniques d’avant-garde) osti Heuer-Leonidas-yhtiön, jolloin myös nimi vaihtui nykyiseen. Vuonna 1999 TAG Heuer siirtyi ranskalaisen LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton S.A:n omistukseen.

TAG Heuer -kelloihin liitetään mielikuvia, kuten 'sveitsiläinen kellomaailman avantgarde' ja ’haute horlogerie’, mikä kuvaa brändin mainetta etenkin kelloihin intohimoisesti suhtautuvien keskuudessa. Kokeileva ja rajoja rikkova TAG Heuer on historian aikana luonut useita aikansa merkittäviä kellomaailman keksintöjä. Näitä ovat esimerkiksi aikaa sekunnin sadasosan tarkkuudella mittaava Mikrograph, jonka myötä Heuer-kelloja käytettiin vuoden 1920 Antwerpenin olympialaisten virallisena ajanottokoneistona, sekä vuonna 1969 julkaistu Calibre 11 -koneisto, jonka myötä syntyi markkinoiden ensimmäinen ja himoittu automaattikronografi. Myöhempinä innovaatioina kellovalmistajalta on nähty muun muassa palkittu Mikrogirder, jonka myötä ajanoton tarkkuudessa päästiin jälleen uudelle tasolle.

Ajanoton edelläkävijänä TAG Heuerin historia on monivaiheinen ja se on saavuttanut mainetta erityisesti autourheilun parissa. Monet sen kellomalleista ovat saavuttaneet ikonisen aseman autourheilufanien ja kelloharrastajien keskuudessa. Näistä tunnetuimpana legendaarinen Monaco-malli.  

Nykyään TAG Heuer puhuttelee urheilukellojen ystäviä moottoriurheilun ulkopuoleltakin, ja se on panostanut myös muihin lajeihin, kuten tennikseen ja jalkapalloon. Yrityksen motto ”Don’t crack under pressure” ei sen omien sanojensa mukaan ole väite vaan enemmänkin mielentila, joka myös resonoi vahvasti korkean suorituskyvyn omaavien yksilöiden ja heidän edustamiensa yhteisöjen parissa.

TAG Heuer Carrera syntyi kunnianosoituksena moottoriurheilulle

TAG Heuer Carrera on ollut brändin silmäterä jo vuodesta 1963. Tuolloin kello suunniteltiin kunnianosoitukseksi kuuluisalle ja vaaralliselle Carrera Panamericana -autokilpailulle, ja se oli myös ensimmäinen kronografikello, joka tehtiin ammattikuljettajien tarpeita vastaavaksi. Siitä huolimatta, että ensimmäinen Carrera oli kronografi, on nimi 2000-luvulla viitannut kolmen osoittimen kelloihin. Niiden erityispiirteenä on selkeä, helposti luettava kellotaulu, joka ideana on säilyttää luettavuutensa myös täydessä vauhdissa. Carrera-mallistosta löytyy edelleen sekä näitä selkeälinjaisia kolmen osoittimen urheilukelloja että ajanotto-ominaisuuksilla varustettuja, moottoriurheiluun selkeämmin viittaavia kronografikelloja.

Carrera-malliston monipuolisesta valikoimasta löytyy hintatasoltaan, materiaaleiltaan ja ominaisuuksiltaan hyvin erityyppisiä automaattikelloja miehille ja naisille. Malliston kolmen osoittimen kelloja on saatavissa neljässä eri versioissa ja näitä versioita useilla eri värisillä kellotauluilla. 39 mm Date-mallin ja 41 mm Day-Date mallin lisäksi saatavilla on huomattavasti kapeampi 29 mm Carrera Date. Tätä selkeämmin naisille suunnattua mallia on saatavissa helmiäis- ja aurinkoharjatuilla kellotauluilla sekä timantein koristeltuna. Paljon matkustavia puolestaan on huomioitu 41 mm leveällä Carrera Twin-Time Date -mallilla, joka sisältää toisen tuntiosoittimen ja näyttää näin kaksi aikavyöhykettä yhdellä silmäyksellä.

Selkeydellään puhuttelevien kolmen osoittimen kellojen lisäksi mallistosta löytyy moottoriurheiluvaikutteisia kronografikelloja sekä näyttäviä limited edition -malleja. TAG Heuer Carrera -malliston kronografien joukosta löytyy myös HEUER 02 -automaattikoneistolla varustettuja malleja, joissa on huikea 80 tunnin käyntivara.

Tutustu TAG Heuer Carrera kelloihin täältä

TAG Heuer Monaco – yksi tunnetuimmista ja halutuimmista kellomalleista

Tag Heuer -kelloista kerrottaessa ei voi olla puhumatta ikonisesta Monaco-mallista. Moottoriurheilun maailmaan Carrera-mallistollaan uppoutuneen yrityksen tarina saa jatkoa Monaco-malliston kelloista, jotka olivat aikansa merkittävä innovaatio niihin istutetun Calibre 11 -automaattikronografi-koneiston ansiosta.

TAG Heuer Monaco on kiistatta yksi maailman tunnetuimmista ja tunnistettavimmista kellomalleista. Sen tunnettavuus on pitkälti varhaisen vaikuttajamarkkinoinnin ansiota, kun tyyli-ikonina tunnettu yhdysvaltalaisnäyttelijä Steve McQueen käytti Monaco 1133B -mallia kulttimaineeseen nousseessa Le Mans -elokuvassa. Tunnistettavaksi Monaco-kellon tekee sen rajoja rikkova muotoilu. Tuolloin Monaco oli aikansa ainoa neliönmuotoinen rannekello.

TAG Heuer Monaco -kelloista on tehty vuosikymmenten aikana lukematon määrä erilaisia versioita ja myös legendaarinen 1133B-malli on saanut lukuisia uudelleentulkintoja. Monaco on keräilijöiden rakastama design-klassikko ja autourheilufanien must-have-kello sen edustaman elämäntyylin vuoksi.

Löydät suositut TAG Heuer Monaco-kellot Laatukorun valikoimasta

Iskunkestävä ja vauhdikas TAG Heuer Formula 1

Vahva autourheiluteema jatkuu myös TAG Heuer Formula 1 -malliston kelloissa. Formula 1 -teema tuo TAG Heuer-perheeseen värikkyyttä, etenkin malliston uudelleentulkituissa retromalleissa. Rohkeilla värivalinnoilla varustetut kellot ovat kunnianosoitus 80- ja 90-luvun Formula 1 -malleille.

Formula 1 -mallistossa näkyy TAG Heuer-brändin omistautuneisuus autourheilua ja Formula 1:stä kohtaan. Se on käynyt läpi 60 kestävyystestiä ja ammattikuskit on huomioitu myös rannekkeessa olevalla jatkeella, joka mahdollistaa kellon pukemisen kilpapuvun päälle. Iskua ja vauhtia kestämään suunnitellut kellot käyvät yhtä hyvin ammattikuskeille, kuin vauhdikkaasta elämästä nauttiville miehille ja naisille.

Formula 1 -mallistosta löytyy muutamia automaattikoneiston kelloja, mutta sen painopiste on tarkoissa kvartsikoneistoissa. Formula 1 -kelloissa on myös sukelluskelloille tyypillinen vesitiiviysluokka 200 metriä, mikä tuo oman lisänsä kellon kestävyyteen.

Tutustu Formula 1 kelloihin täältä

Esittelyssä TAG Heuer Aquaracer kellomallisto Laatukorun blogissa

TAG Heuer Aquaracer on kevyt ja kestävä sukeltajankello

Muut tämän artikkelin kellomallistoista ovat moottoriurheilun innoittamia, mutta TAG Heuer Aquaracer vie suoraan sukeltajankellojen maailmaan. Aquaracer-mallisto uudistui vuonna 2021 Professional 200 ja Professional 300 -malleillaan, jotka ovat tutun mallin ohuempia ja kevyempiä versioita. Siinä, missä Professional 200 kuvataan työkaluksi vaativiin maastolajeihin, lupaa Professional 300 kestävyyttä syvyyksiin.

Aquaracer Professional -mallistoja yhdistää niiden 12-kulmainen kehä, jossa on ratasmainen reuna. Yhteen suuntaan pyörivän kehän muotoilu tuo pitoa sen käsittelemiseen hanskat kädessä. Muita tärkeitä ominaisuuksia ovat ruuvilukittava vetonuppi, luja safiirilasi, selkeä kaksivärinen luminointi sekä rannekkeen lukon tuplavarmistin. Nimiin liitetyt 200 ja 300 merkinnät viittaavat kellojen vesitiiveysominaisuuksiin.

Äärimmäisiin urheilusuorituksiin suunnitellut Aquaracer-mallit puhuttelevat uuden, paremmin istuvan muotoilunsa ja sukeltajakelloille tyypillisten kestävyysominaisuuksien ansiosta myös toimistokäyttöön omaleimaista ja kestävää rannekelloa etsiviä.

Tutustu TAG Heuer Aquaracer-valikoimaan

Laaja valikoima TAG Heuer -kelloja Laatukorulta

Laatukoru on valtuutettu TAG Heuer jälleenmyyjä. Kaikki TAG Heuer kellot toimitetaan alkuperäisissä koteloissa valmistajan kansainvälisellä takuulla. Takuukortit skannataan ja aktivoidaan ennen kellon toimitusta. Tarjoamme aina nopean ja ilmaisen toimituksen kaikkiin TAG Heuer rannekelloihin sekä ilmaisen 30 päivän vaihdon ja palautuksen.

Katso koko valikoima verkkokaupastamme tai vieraile Helsingin Pohjoisesplanadi 35 myymälässämme.

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin