Kummilahjat Laatukorusta - esittelyssä suosituimmat nimiäislahjat ja kastelahjat

Kummilahja on muisto erityisestä hetkestä - esittelyssä nimiäis- ja kastelahjat

Esittelyssä sveitsiläiset TAG Heuer -kellot Luet nyt Kummilahja on muisto erityisestä hetkestä - esittelyssä nimiäis- ja kastelahjat Lukuaika arviolta 4 minuuttia Seuraava Longines-kellot – klassista tyylikkyyttä ja suorituskykyä

Uuden perheenjäsenen syntymä on iloinen tapahtuma, jota on syytä juhlia! Perinteisesti lapsen ensimmäinen virallinen juhla onkin nimenantojuhla, joka voi olla kirkollinen kastejuhla eli ristiäiset tai ei-uskonnollinen nimiäisjuhla. Tähän juhlaa kuuluu lapsen muistaminen jollain merkityksellisellä, ja usein kastelahja tai nimiäislahja on jotain, joka jää muistoksi lapselle. Kokosimme tähän artikkeliin monipuolisen valikoiman lahjaideoita, jotka sopivat niin nimiäis- kuin kastelahjaksi.

Kummilahja kertoo erityisestä suhteesta

Kastejuhlaa tai nimiäisiä juhlitaan usein perheen ja lähimpien ystävien kesken, ja niissä on tapana nimetä lapselle kummivanhemmat. Lapselle nimetty kummi voi yhtä hyvin olla kristillinen kummi, kuin nimiäiskummi tai niin sanottu tukivanhempi. Yleisesti kummia voisi kutsua lapsen aikuiseksi ystäväksi, joka on mukana tämän elämässä aina ensikuukausista alkaen.

Kummin tehtäviin liittyy perinteitä, samoin kuin kummilahjoihin: kummilusikan lapselle antaa kastejuhlassa sylikummi ja koru on suosittu kastelahja tytölle. Näitä perinteitä voi kuitenkin huoletta soveltaa: kastekoru sopii yhtä hyvin lahjaksi poikavauvalle ja kummilusikka voi olla muisto nimiäiskummilta tai tukivanhemmalta. Olitpa sylikummi tai nimiäiskummi ja valintasi kummilusikka, kastekehys, kastekoru tai jotain ihan muuta, säilyy se merkityksellisenä muistona kummilapsesi matkassa.  

Kummilusikka on perinteikäs kummilahja

Kummilahjoista luultavasti perinteikkäin ja tunnetuin on kummilusikka. Tämä perinne juontaa juurensa jo 1500-luvulle, jolloin lapselle oli tapana antaa kastepäivänä lahjaksi hopeinen apostolilusikka, jonka varressa oli kuva vauvan suojeluspyhimyksestä. Nykyään perinteiden mukaan kummilusikan vauvalle antaa kastejuhlassa sylikummiksi nimetty henkilö, mutta yhtä lailla kummilusikka voi olla lahja nimiäiskummilta. Kummilusikkaan voidaan kaivertaa lapsen nimen ja syntymäajan lisäksi myös tarkka kellonaika, syntymäpituus ja -paino. Näin nämä tiedot kulkevat lapsen mukana aikuiseksi asti ja muistuttavat myös lahjan antajasta.

Laatukorun kummilusikoiden valikoimasta löytyy erilaisia malleja Kultakeskukselta, Lumoavalta ja Kalevalalta. Kummilusikoissa suosittuja aiheita ovat harrastus- ja eläinaiheet, mutta joukosta löytyy myös pelkistettyjä malleja. Myös onnea symboloiva neliapila on suosittu aihe kummilahjoissa ja se löytyy sekä Kalevalan Neliapila-kummilusikasta että Lumoavan Onnekas-kummilusikoista. Tyypillisesti kummilusikoiden materiaalina on hopea ja halutut kaiverrukset lusikoihin voi teettää ostohetkellä tai jälkikäteen.

Kastekehys tallentaa muiston ensi hetkistä

Kastekehys kuuluu kummilusikan tavoin perinteisiin kastelahjaideoihin. Kehyksien malleissa on erilaisia vaihtoehtoja tutuista hahmoista, kuten Herra Hakkarainen, Muumi ja Pikku Myy, perinteisempiin kehyksiin erilaisilla vauva-aiheisilla koristeilla. Myös kastekehyksiin saa kaiverrettua syntymään liittyvät tärkeimmät tiedot. Laatukorun valikoimasta löytyy myös suosittu kipsikehys, johon voi ikuistaa pienen käden ja jalan muodot.

Suosittuja kastelahjoja ovat myös kastealbumit, joihin voi kerätä tärkeimmät hetket valokuvina, tai tinattu säästölipas, jonka avulla lapselle voi opettaa säästämistä. Myös albumeihin ja säästölippaisiin saa halutessaan kaiverruksen.

Kastekoru säilyy käytössä lapsen kasvaessa

Koru nimiäis- tai kastelahjana sopii niin tytölle kuin pojallekin, ja saatavilla onkin monia kastekoruksi tai nimiäiskoruksi suunniteltuja vaihtoehtoja. Vastasyntyneelle kannattaa valita koru, jonka kokee merkitykselliseksi ja jonka uskoo kestävän käytössä ja säilyvän muistona lapsen kasvaessa.

 

Koruihin liittyvät merkitykset ja tarinat voivat toimia opastuksena ja elämänohjeena lapselle. Tällaisia merkityksellisiä kaste- tai nimiäislahjoja etsittäessä kannattaa etsiä ainakin Kalevalan ja Lumoavan mallistoista. Myös AALmarkin enkeliaiheiset hopeariipukset ovat suosittuja lahjoja vastasyntyneelle, samoin kuin kastesormukset ja kaiverruksin personoitavat laatalliset rannekorut

Kaste- tai nimiäislahjaksi annettavat riipukset ja sormukset myös muuntuvat lapsen kasvaessa. Riipuksiin voi hankkia eri pituisia ketjuja lapsen kasvaessa ja kastesormuksen voi ripustaa ketjuun, jolloin sitä voi käyttää kaulakoruna vielä aikuisenakin. Näin koru säilyy käytössä pidempään.

Tutustu nimiäis- ja kastekoruihin täällä

Lastenklinikoiden Kummit Ry:n kanssa toteutettu Kummit-riipus kastelahjaksi

Koru kastelahjana on aina merkityksellinen, sillä se säilyttää arvonsa ja muistuttaa lahjan antajan ja saajan välisestä suhteesta. Kastekorulla voi myös tehdä hyvää. Laatukoru tekee yhteistyötä Lastenklinikoiden Kummit Ry:n kanssa ja valikoimasta löytyy useita erilaisia tuotteita, joiden tuotosta osa menee Lastenklinikoiden Kummit Ry:n toiminnan tukemiseen. Näitä ovat esimerkiksi Teemu-nalle -tunnuksin koristellut kummilahjat, joista saaduilla lahjoitusrahoilla hankitaan mm. keskoskaappeja lastenklinikoille.

Laatukorun ja Kummit Ry:n yhteistyönä syntyi myös Kummit-riipus, joka on sekä kaunis lahja vastasyntyneelle että mahdollisuus tukea tärkeää toimintaa. Kummit-riipuksen tuotoista 10 % ohjataan Lastenklinikoiden Kummit Ry:n kautta lastenklinikoille, kehitys- ja tutkimustyöhön sekä parantamaan pienten potilaiden viihtyisyyttä.

Timantilla varustettu keltakultainen Kummit-riipus on ajattoman kaunis ja arvokas muisto nimenantohetkestä. Siro riipus sopii käytettäväksi lapsesta aikuiseksi, ja se onkin tilattavissa ketjulla tai ilman. Kummit-riipus on saatavissa vain Laatukorun myymälöistä ja verkkokaupasta.

Kaste- ja nimiäislahjat Laatukorulta

Laatukoru tarjoaa kattavan valikoiman kaste- ja nimiäislahjoja, aina perinteisistä kummilusikoista yksilöllisempiin korulahjoihin. Useimpiin nimiäis- ja kastelahjoihin on saatavilla kaiverrus. Mikäli lapsen nimi ei ole ennen nimiäisjuhlaa tai ristiäisiä tiedossa, voi lahjan mukana antaa kaiverruslahjakortin, jolloin vanhemmat voivat itse käydä kaiverruttamassa lahjan myöhemmin.

Tutustu koko nimiäis- ja kastelahjavalikoimaan täällä

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin