Esittelyssä kotimaiset kihlasormukset

Esittelyssä kotimaiset kihlasormukset

Kihlasormusten vaihtaminen on aina osoitus sitoutumisesta, mutta ei enää nykyään välttämättä perinteisessä mielessä lupaus avioliitosta tai virstanpylväs, josta alkaa hääpäivän suunnittelu. Vaikka kihlautuminen on saanut perinteisten merkitysten rinnalle uusia muotoja, pitävät kihlasormukset sitoutumisen symbolina edelleen pintansa ja suosionsa.

Kotimaisissa kihlasormuksissa näkyy käsillä tekeminen ja monipuolinen muotoilu

Kotimaisten kihlasormusten valikoimassa on nykyään monipuolisesti erilaisia materiaaleja, muotoja ja pintoja. Joukossa on kihlasormuksia naisille ja miehille, mutta myös rajoja rikkovia unisex-malleja. Tässä artikkelissa esittelemme tyypillisiä ja hieman harvinaisempia valintoja kihlasormuksiin sekä neljän suomalaisen korubrändin parhaimmistoa.

Kihlasormuksen materiaaliksi kulta, hopea, titaani tai zirkonium

Kihlasormuksen valinnassa yksi keskeisimpiä kysymyksiä on sormuksen materiaali. Yleisimmät käytetyt materiaalit ovat 14 tai 18 karaatin kelta- ja valkokulta, ja myös ruusukulta on vakiinnuttanut paikkansa kihlasormuksissa. Klassisten jalometallien lisäksi saatavissa on myös erikoisempia vaihtoehtoja, kuten keraamisia materiaaleja, kestävää titaania tai lähes mustaa zirkoniumia. Kysyntää on myös edullisimmille jalometallivaihtoehdoille, kuten hopeisille sormuksille, joita korumerkit ovat lisänneet valikoimiinsa.

Nykyään myös materiaalien ja värien yhdistäminen on tyypillistä ja entistä kokeilevampaa: valikoimista löytyy eri kullansävyjen yhdistelmiä, mutta myös esimerkiksi lähes mustan zirkoniumin ja kullan yhdistelmiä. Näitä nähdään kihlasormuksissa sekä naisilla että miehillä.

Kihlasormuksissa käytetyimmät muodot ovat puolipyöreä sekä suorakulmainen, flakkamallinen sormus. Näihin pelkistettyihin muotoihin vaihtelevaa ilmettä saadaan erilaisilla pintakäsittelyillä. Lisäksi kotimaisten korubrändien mallistoista löytyy erikoisempia muotoja, aina pallomaisesta muodosta romanttisiin filigraanisormuksiin. Suomalaista korumuotoilua ohjaa vahvasti käsillä tekeminen ja kotimaisuus. Vastuullisuudesta kertovat kierrätetyt jalometallimateriaalit, joita jokainen alla esitellyistä koruvalmistajista kertoo käyttävänsä.

Tutustu koko kihlasormusvalikoimaamme täällä

Silvan kihlasormukset Laatukorusta

Silván-kihlasormukset suoraan Hyvinkään verstaaltamme

Laatukorun oman Silván-malliston kihlasormuksista löytyy laaja valikoima sormuksia erilaisiin tyyleihin. Näitä malleja työstävät kultaseppäammattilaiset Laatukorun omalla verstaalla, Hyvinkäällä. Avainlippu-tunnuksen saaneet Silván-malliston kihlasormukset valmistuvat käsityönä ja niissä käytetään vain parhaita materiaaleja, kierrätettyä 14 tai 18 karaatin kultaa.

Kiiltävä pinta on kestosuosikki kihlasormuksissa, mutta sormuksen ilme voi muuttua suuresti pelkästään sen pintaa käsittelemällä. Silvánin kihlasormukset erottuvatkin juuri uniikeilla pintakäsittelyillä. Esimerkiksi lasikuulapuhalluksella saadaan perinteiseen flakkasormukseen utuinen pinta, samalla kuitenkin muodon selkeys säilyttäen. Mikäli haussa on jotakin erottuvampaa, kiinnostava vaihtoehto löytyy Silván-malliston sormuksesta, jonka pinta on käsitelty aaltoilevaksi.

Silván-valikoimasta löydät lisäksi myös erikoisempia sormuksen rungon muotoja, kuten kiiltävät kelta-, valko- ja ruusukultaiset sormukset pallomaisine rivistöineen, sekä materiaalien ja pintojen yhdistelmiä, kuten harjattua kelta- tai valkokultaa ja kiiltävää ruusukultaa yhdistävistä malleista.

Katso kaikki Silván-kihlasormukset täältä

Tutustu myös Silván-malliston timantti- ja vihkisormuksiin, jotka soveltuvat mainiosti myös kihlasormuksiksi.

Kohinoor-kihlasormukset ylellisin timanttileikkauksin

Kohinoor-malliston kihlasormukset tunnetaan erityisesti niiden timanttileikkauksista. Tällä tarkoitetaan sormuksen pinnassa olevaa timanttileikattua kuviota, jolla saadaan aikaan erottuva ja ylellinen ilme. Timanttileikkaus tuo säihkettä kihlasormukseen ilman timantteja ja näin myös hinta pysyy kohtuullisena.

Koristeellisten timanttileikattujen sormusten lisäksi Kohinoorin valikoimasta löytyy myös pelkistettyjä kihlasormusmalleja sekä erikoisempia materiaaleja. Kohinoor-kihlasormusmalliston uniikein malli lienee zirkoniumista valmistettu Duetto. Zirkonium on väriltään lähes mustaa ja sen keskellä kiertää valko- kelta- tai ruusukultainen raita

Kohinoor-kihlasormukset syntyvät Kultakeskuksen omien muotoilijoiden Assi Arnimaan ja Sami Laatikaisen suunnittelutyön tuloksena Hämeenlinnassa, jossa ne myös valmistetaan. Myös Kohinoor-kihlasormukset ovat Avainlippu-merkittyjä ja niiden valmistuksessa käytetään kierrätettyjä materiaaleja.

Tutustu Kohinoor-kihlasormuksiin täällä

Kalevala kihlasormukset Laatukorusta

Kalevala-kihlasormuksissa näkyy suomalaisen kultasepäntaidon perinteet

Kalevala-malliston kihlasormuksissa korostuu ajaton muotoilu ja suomalaisen kultasepäntaidon vuosisataiset perinteet. Mallisto vie matkalle menneeseen, sillä vanhimmat sormuksissa käytetyt koristeaiheet ovat ajanlaskumme alkupuolelta. Kalevalan kihlasormukset ovat valinta perinteitä arvostavalle. Mallistosta löytyy koristeellisia ja pelkistetympiä vaihtoehtoja erilaisiin tyyleihin.

Kihlasormukseensa tarinaa ja merkityksiä etsivän kannattaa kurkata Kalevala-koruista ainakin Halikon kierrekorut -sormus sekä Uskelan sormus, joissa varhaiset vuosisatojen takaiset esikuvat heräävät henkiin. Naisellista ja romanttista vaihtoehtoa etsivälle Kalevala-mallistosta löytyy Filigraani-sormus, jonka muotoilu on 1700-luvun koristeaiheista lainattu.

Kalevala tarjoaa myös minimalistisempia vaihtoehtoja esimerkiksi Kuura- ja Kiilo-sormuksillaan. Niiden  pelkistetty klassinen muotoilu ja kiiltävä pinta sopivat vähäeleisempää sormusta etsiville. Kalevala-malliston kihlasormukset valmistetaan kotimaisena käsityönä kierrätetystä valko- ja keltakullasta.

Tutustu Kalevala-malliston kihlasormuksiin täällä

Lumoava kihlasormukset Laatukorusta

Suomalaiset korumuotoilijat Lumoava-kihlasormusten takana

Lumoava-kihlasormusmalliston tekee mielenkiintoiseksi sen lukuisat suomalaiset korumuotoilijat. Mallistossa näkyy Heikki Hartikaisen puhdaslinjainen ja ajaton muotokieli, Eelis Aleksin estetiikka, Päivi Keski-Pompun veistoksellisuus ja Carina Blomqvistin sadunomainen tyyli. Lumoava tarjoaakin monipuolisen malliston kihlasormuksia, joissa on jokaiselle jotakin.

Hyvin suosittuja kihlasormuksia Lumoava-mallistosta ovat Päivi Keski-Pompun Kaksin-sormus, jossa kaksi rengasta risteää symbolisesti toisiinsa, sekä Eelis Aleksin Hunaja-sormus, jonka pinta on kuin valuvaa hunajaa. Puhumattakaan Heikki Hartikaisen Lupaus-sormuksesta, jonka yksinkertainen muoto onnistuu yllättämään.

Lumoava-malliston kaikki sormukset ovat saatavilla kelta- ja valkokultaisina vaihtoehtoina sekä useat mallit lisäksi ruusukultaisina. Lumoava toi 2022 alkuvuonna valikoimiinsa hopeiset kihlasormukset, ja useat kihlasormusmallit ovatkin nyt tilattavissa myös hopeisina. Lumoava-kihlasormukset valmistetaan Kuopiossa, Suomen pohjoisimmassa korutehtaassa.

Tutustu Lumoava-malliston kihlasormuksiin täällä

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin