Miten valita hääkorut morsiamelle ja kello sulhaselle?

Miten valita hääkorut morsiamelle ja kello sulhaselle?

Morsiusparin tärkeän päivän asut viimeistelevät juhlavat korut ja kellot. Tässä vinkkimme morsiamen korujen valintaan, sulhasen asusteisiin sekä huomenlahjaan.

Morsiusparin tärkeän päivän asut viimeistelevät juhlavat korut ja kellot. Tässä vinkkimme morsiamen korujen valintaan, sulhasen asusteisiin sekä huomenlahjaan.

Hääkorut morsiamelle

Morsiustyylin valitsemiseen on olemassa kaksi reittiä: aloittaa suunnittelu koruista tai puvusta. Onnistuneessa valinnassa yhdistyvät morsiamen mieltymykset, juhlavuus sekä korujen tasapainoisuus juhla-asun kanssa.

Perinteisesti morsiamen koruina on totuttu näkemään juhlavia, vaaleita helmiä tai kirkkaita timanttikoruja, mutta rohkea morsian voi halutessaan tuoda persoonallisuuttaan esille tavanomaisesta poikkeavilla valinnoilla. Etiketin mukaan tärkeintä on, että korut henkivät päivän ansaitsemaa arvokkuutta. Jalometallien värin voi valita oman mieltymyksen mukaan.

Jos korut ovat morsiamen tyylin peruskiviä, ei mikään estä valitsemasta koruja ennen asua. Silloin kannattaa antaa tunteen ja mieltymyksen johdatella valintaa. Oletko kenties nähnyt juhlavaan korusettiin, johon olet ihastunut ikihyviksi? Löytyykö perintökoruista juhlavia koruja, jotka haluat pukea päällesi tärkeänä päivänä?

Jos tiedossa on puku, valinta kannattaa aloittaa pohtimalla, mitä koruja mekon kanssa sopii kantaa. Salliiko mekon yläosa riipuksen tai kaulakorun kantamisen, vai riittääkö asua täydentämään korvakorut ja kenties rannekoru?

Kun on tiedossa, mitä lähdetään hakemaan, eli koko korusettiä tai vaikka vain korvakoruja, kannattaa koruja lähteä miettimään mekon tyylin kautta. Runsaan ja koristeellisen morsiustyylin viimeistelevät minimalistiset helmikorut. Joskus yksinkertaiseen mekkoon tai housupukuun voi taas tuoda kontrastia näyttävillä koruilla. Jos korvakorut ovat asun ainoa koru, ne voivat olla huoletta astetta näyttävämmät.

Kristalleistaan tunnetun Swarovski-brändin korut ovat morsianten suosiossa, sillä merkki varmistaa näyttäviä ja laadukkaita koruja hintaan, jotka eivät budjettia kaada. Merkiltä löytyy myös kaasoille sopivia, juhlavia korusettejä.

Suosituksemme morsiamelle:

Swarovski Vintage Set >>
Swarovski Originally Set >>
Swarovski Tennis Set >>
Silván-timanttikorvakorut >>
Silván-timanttiriipus >>
Ti Sento -helminauha >>


Sulhasen kello

Tulevan aviomiehen tyylin viimeistelevät laadukas, elegantti kello ja juhlavat kalvosinnapit.

Mikäli sulhanen pukeutuu pukuun, arvokkaaseen tilaisuuteen juhlavan asun pariksi sopii pukukello. Ei ole olemassa yhtä ainoaa määritelmää oikeaoppisesta pukukellosta, mutta pääpiirteissään sillä viitataan eleganttiin kelloon, jossa on yksinkertainen kellotaulu ja nahkainen ranneke. Myös metallirannekkeinen kello yksinkertaisella kellotaululla toimii puvun kanssa hyvin. Aikaa kestävä design on yksi pukukellon tärkeimmistä ominaisuuksista. Urheilulliset kellot tai esimerkiksi kronografi-toiminnolla varustetut kellot eivät ole sopivin vaihtoehto juhlaviin tilaisuuksiin.

Omia mieltymyksiä vastaava pukukello on helppo löytää, sillä valikoimaa on paljon. Mieleistään pukukelloa valitessa suosittelemme huomioimaan, että kellon nahka ja metallien värit ovat yhtenäiset läpi asukokonaisuuden. Pukukellon ei juhlavuudesta huolimatta tarvitse maksaa maltaita. Hintalappua tärkeämpää on, että kello täyttää ulkoisesti arvokellon vaatimukset.

Etiketin mukaan frakin tai smokin kanssa kelloa ei tulisi käyttää. Mikäli kelloa haluaa näiden kanssa käyttää, on taskukello suositeltavin valinta. Kuitenkin hienovarainen pukukello voi nykyisin olla hyvin harkittuna hyväksyttävä vaihtoehto.

Puvun paita on syytä viimeistellä juhlavilla kalvosinnapeilla. Smokin ja frakin kanssa on pyrittävä valitsemaan kalvosinnapit, jotka sopivat yhteen paidan nappien kanssa.

Suosituksemme sulhaselle:

Raymond Weil Toccata -rannekello metallirannekkeella >>
TAG Heuer Carrera -rannekello >>
Tissot Everytime -rannekello >>
Tissot Heritage Visodate -rannekello >>
Kalevala Koru Elämän Roihu -kalvosinnapit >>

Mitä huomenlahjaksi?

Hääperinteisiin kuuluu huomenlahja, jolla tarkoitetaan aviomiehen vaimolleen hääpäivää jälkeisenä aamuna antamaa lahjaa. Huomenlahjan juuret vievät aikaan, jolloin naisilla ei ollut vakaata toimeentuloa. Silloin lahjan tarkoitus oli turvata vaimon tulevaisuus siltä varalta, että aviomiehelle tapahtuisi jotakin.

Nykyään huomenlahja on lähinnä symbolinen ele, jolla juhlistetaan tärkeää etappia. Tänä päivänä myös monet naiset antavat miehilleen huomenlahjan. Tyypillisiä huomenlahjoja ovat timantit, korut ja kellot. Erityisesti nuorten pariskuntien piirissä on trendinä, että budjetin ollessa tiukka hääkorut tai -kellon voi ostaa puolisolleen huomenlahjaksi - jotka toki annetaan jo hääpäiväksi.

Hääkorut ja juhlakellot Laatukorusta

Laajan valikoiman juhlavia koruja morsiamelle sekä juhlavat kellot, kalvosinnapit ja solmioneulat sulhaselle löydät Laatukorun verkkokaupasta. Asiantuntevat myyjämme auttavat sinua mielellään, kun kaipaat neuvontaa sopivien korujen ja asusteiden valintaan niin verkkokaupan asiakaspalvelussa kuin myymälöissämmekin. Jos tulet neuvottavaksi liikkeeseemme, suosittelemme erityisesti morsiamia ottamaan mukaan kuvan juhla-asusta, jotta myyjämme osaavat auttaa parhaalla mahdollisella tavalla.

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin