Tiedätkö, miksi hopea tummuu? Näillä vinkeillä palautat hopeakoruihin kiillon

Tiedätkö, miksi hopea tummuu? Näillä vinkeillä palautat hopeakoruihin kiillon

Hopea on kaunis mutta herkkä metalli, joka tummuu helposti. Syy siihen on yksinkertainen: kemiallinen reaktio ilman ja ihon kanssa. Hopean tummentumista pääsee kuitenkin helposti ja nopeasti eroon vaikkapa kotikeittiössä. Näin näppärästi saat hopean taas kiiltämään.
Tunnetko timantit? Tietoa laatuluokittelusta ja hiontamuodoista Luet nyt Tiedätkö, miksi hopea tummuu? Näillä vinkeillä palautat hopeakoruihin kiillon Lukuaika arviolta 2 minuuttia Seuraava Kihlasormuksen valinta: Mitä ottaa huomioon?

Hopea on kaunis mutta herkkä metalli, joka tummuu helposti. Syy siihen on yksinkertainen: kemiallinen reaktio ilman ja ihon kanssa. Hopean tummentumista pääsee kuitenkin helposti ja nopeasti eroon vaikkapa kotikeittiössä. Näin näppärästi saat hopean taas kiiltämään.

Ovatko kauniin kiiltävät hopeakorusi päässeet tummumaan? Ajan myötä hopeaesineet tummuvat. Tummumisen syy on korun pinnalle kertyvä hopeasulfidikerros, joka syntyy hopean reagoidessa ilmassa olevan rikkivedyn kanssa. Myös ihon pH-arvo vaikuttaa hopean tummumiseen.

Hopean tummumista ei voi välttää, mutta hopeakorut saa pidettyä kiiltävinä säännöllisesti puhdistamalla. Hopeakorujen ja -esineiden kiillottaminen on helppoa ja turvallista, kun seuraat näitä kolmea työvaihetta:

  1. Varmista, että esine on puhdas ylimääräisestä liasta. Hopeakorut voi huoletta puhdistaa juoksevan veden alla. Tarvittaessa apuna voi käyttää astianpesuainetta. Huuhtelupuhdistuksen jälkeen hopeakorut ja -esineet on syytä kuivata huolellisesti.
  2. Valitse itsellesi mieluisa hopeakorujen puhdistukseen tarkoitettu tuote. Vaivatonta ratkaisua kaipaavalle sopii esimerkiksi Hagerty Silver Duster-puhdistusliina, jolla hopeiset ja hopeoidut korut puhdistuvat käden käänteessä. Perusteellisempaa tapaa suosivalle käy Hagerty Silver Care-puhdistustahna, jota levitetään koruille sienen avulla.
  3. Kun työtila ja vaatteet on suojattu, voit ryhtyä toimeen. Muista kuitenkin hellävaraisuus. Koska hopea on pehmeä metalli, se vääntyy ja naarmuuntuu helposti. Vältä puhdistaessa liikaa hankaamista ja työkalujen käyttämistä.

Hoitotuotteita joka lähtöön

Vuodesta 1895 toiminut Hagerty tarjoaa laajan valikoima jalometalleista valmistettujen korujen ja esineiden puhdistukseen sopivia tuotteita, joista voi valita käyttötarkoitukseen mieluisimman. Puhdistusliinoilla pölyt ja tummentumat poistuvat käden käänteessä. Perusteellisempaan puhdistamiseen voi käyttää puhdistusnesteitä ja -tahnoja.

Hagerty Silver Duster on naarmuttamaton puuvillaliina hopeaesineiden kiillotukseen ja pölynpoistoon. Ison liinan (35x55 cm) avulla kiillottuvat isommatkin hopeaesineet. Verkkokauppamme ostoskorissa valittavana oleva puhdistusliina soveltuu monille materiaaleille, kuten hopealle, kullalle, teräkselle sekä muille metalleille. Puhdistusliinamme sisältää vain luonnollisia ainesosia ja on turvallista käyttää. Helppo ja vaivaton ratkaisu!

Hagerty Silver Care on pitkäaikainen suoja hopealle ja hopeoinnille. Puhdistaa ja kiillottaa sekä sisältää tummentumilta suojaavaa ainetta.

Hagerty Silver Foam on hopealle, tinalle ja ruostumattomalle teräkselle sopiva puhdistusvaahto, joka soveltuu etenkin aterimien puhdistukseen. Puhdista esineet pakkauksessa tulevan sienen avulla, huuhdo ja kuivaa. Lopputuloksena kiiltävät esineet.

Hagerty Silver Clean on hopealle ja hopeoidulle esineille sopiva tuote, joka poistaa tummumat nopeasti ja palauttaa hopean alkuperäiseen kiiltoonsa.

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin