Kotimaiset avainlippu-korut ovat vastuullinen ja eettinen valinta - Laatukoru blogi

Miksi valita kotimainen Avainlippu-merkitty vihkisormus? Puntarissa timantti- ja kultasormusten vastuullisuuskysymykset

Äitienpäivälahjat - hemmottele äitiä erityisellä lahjalla! Luet nyt Miksi valita kotimainen Avainlippu-merkitty vihkisormus? Puntarissa timantti- ja kultasormusten vastuullisuuskysymykset Lukuaika arviolta 4 minuuttia Seuraava Laboratoriotimanttisormukset - mitä synteettisistä timanteista on hyvä tietää?

Vastuullisuuskysymykset puhuttavat sormuskaupoille aikovia pariskuntia: Kuinka varmistua, että timantit ovat konfliktivapaita? Mistä kulta sormuksiin tulee? Entä missä ja kuinka sormukset valmistetaan? Keräsimme tähän syitä, miksi Avainlippu-merkityt, Suomessa valmistetut kihlasormukset ja vihkisormukset ovat turvallinen valinta sekä ympäristön, ihmisoikeuksien kuin laadunkin kannalta.

Avainlippu-merkitty sormus on tae suomalaisesta työstä

Silván-timanttisormuksilla on pitkä historia. Ne tulevat Hyvinkäältä, missä yrityksellä on ollut kultasepäntoimintaa jo yli 50 vuotta. Kolmannessa polvessa kulkevan perheyrityksen perusti kultaseppä Keijo Silván vuonna 1972. Silván-timanttisormusmallisto syntyi pari vuosikymmentä myöhemmin, 1990-luvulla, mutta yrityksen arvopohja, eli laadukkaaseen korunvalmistukseen panostaminen, on säilynyt yrityksessä vuosikymmenien ajan.

Suomalaisen Työn Liiton Avainlippu-tunnus Silván-koruille myönnettiin vuonna 2009. Avainlippu-merkintä tarkoittaa, että koru valmistetaan Suomessa ja sen valmistuksessa noudatetaan suomalaisia työehtoja. Hyvinkään kultasepänverstaallamme työskentelee kymmenkunta kultaseppää, joiden ammattitaitoisissa käsissä valmistuvat myös Silván-timanttisormukset. Työtä tehdään pienessä ja tiiviissä työyhteisössä perinteistä kultasepäntyötä kunnioittaen. Ja huomioitavaa on, että osa kultasepistämme on ollut palveluksessamme jo yli 30 vuotta ja pyrimme myös kouluttamaan alalle uusia kultaseppiä oppisopimuskoulutuksen myötä. Vaikka verstaalla on käytössä uutta korunvalmistustekniikkaa, tapahtuu suurin osa sormuksen valmistuksesta aina käsityönä. Näin varmistetaan Silván-sormuksen laatuvaatimus.

Silvan timanttikorun valmistus Laatukorun verstaalla

Vihkisormuksissa käytetty kulta on 100-prosenttisesti kierrätettyä

Kierrätys on päivän sana, myös kullan suhteen, ja monet korunvalmistajat kertovatkin käyttävänsä kultakoruissaan kierrätettyä kultaa. Kierrätyskultaa on suhteellisen vaivaton hankkia, sillä kullan kierrättäminen on helppoa ja arvonsa puolesta se myös päätyy kierrätettäväksi. 

Silván-korujen osalta toimintaperiaatteemme on kuitenkin hieman erilainen. Emme osta kierrätyskultaa ulkopuolisilta kultatukkureilta vaan myös keräämme käyttämämme kullan romukultana asiakkailtamme. Tehokas myymäläverkostomme mahdollistaa romukullan keräämisen siinä määrin, että kaikki kultakorumme valmistuvat 100-prosenttisesti kierrätetystä, myymälöissä asiakkailtamme ostetusta kullasta. Prosessi romukullasta uudeksi tuotteeksi etenee siten, että ostamme vanhoja kultakoruja ja kultaesineitä romukultana suoraan asiakkailtamme kilpailukykyiseen hintaan. Tämän jälkeen kulta puhdistetaan ja käsitellään uudeksi materiaaliksi ja romukullasta saatava hienokulta otetaan talteen. Hienokulta on aina laadultaan ensiluokkaista.

Kierrätettävää materiaalia syntyy luonnollisesti myös kultakorujen valmistuksessa. Verstaamme tehokkaat järjestelmät keräävät kaiken hukkamateriaalin talteen, jopa käsienpesuvesi tislataan ja hiontapaperista otetaan kultapöly talteen. Samalla periaatteella kuin romukulta myös valmistuksen hukkamateriaali päätyy uudelleen kiertoon. Valmistamalla kultakoruja 100-prosenttisesti kierrätetystä kullasta, vähennämme osaltamme tarvetta uuden kullan louhintaan.

Vastuulliset timantit ja laboratoriotimanttien tuleminen

Timanttien vastuullisuus voi puhuttaa sormuskaupoille ryhtyviä, eikä suotta. Timanttien alkuperästä kannattaa olla kiinnostunut, koska niiden tuottamiseen ja kaupankäyntiin liittyy monia ympäristön ja kaivosten työntekijöiden kannalta kriittisiä kysymyksiä. Haluamme myös osaltamme varmistaa käyttämiemme timanttien alkuperän ja parhaiten se onnistuu ostamalla timantit isoista eurooppalaisista timanttipörsseistä, jotka ovat sitoutuneet noudattamaan alan vastuullisuusstandardeja. Vaadimme aina toimittajaltamme kirjallisen todistuksen timanttien laillisesta alkuperästä. Käytämme koruissamme GIA-sertifioituja timantteja, jotka on tuotettu kansainvälisesti tunnustettujen työ-, kauppa- sekä ympäristöystävällisyysstandardien mukaisesti. Silván-timanttikorujen mukana toimitetaan aina aitoustodistus sekä yli 0,50ct timanttien mukana myös GIA-sertifikaatti.

Viime vuosina vihkisormusmarkkinoilla on puhuttu yhä enemmän laboratoriotimanttisormuksista ja monet alan toimijoista ovat ottaneet ne vaihtoehdoiksi mallistoihinsa. Laboratoriotimantti on teollisesti laboratorio-olosuhteissa valmistettu timantti, joka on saatu aikaan jäljittelemällä luonnontimantin syntyprosessia. Laboratoriotimantit vastaavat ominaisuuksiltaan luonnontimantteja, kuten kovuudeltaan, painoltaan, läpinäkyvyydeltään ja valontaitto-ominaisuuksiltaan, mutta niiden hankintaan ei liity samanlaisia vastuullisuuskysymyksiä kuin luonnontimantteihin. Laboratoriotimantit ovat tulleet saataville myös Silván-vihkisormusmallistoon, jolloin asiakkaillamme on mahdollisuus tehdä oma valintansa synteettisten ja luonnontimanttien välillä.

Laadukas kultasepäntyö on kestävä valinta

Vastuullisuuden kannalta olennaista on myös sormuksen laatu. Silván-koruissa laatu varmistetaan paitsi materiaaleilla myös ammattitaitoisella kultasepäntyöllä. Esimerkiksi kivien istuttamisessa laadun merkitys korostuu. Laadukas sormus kestää käytössä, eikä kivien irtoamista tarvitse pelätä normaalissa käytössä. Varmistamme timanttikorujemme laadun osaavalla kultasepäntyöllä, jota verstaallamme tehdään perinteisin menetelmin ja käsityönä.

Olemme erittäin luottavaisia Silván-korujemme laatuun ja tästä syystä tarjoamme omiin Silván-koruihin elinikäisen takuun valmistusvirheiden osalta (lue lisää takuuehdoista täältä).

Silvan-timanttisormukset ovat saatavilla ainoastaan Laatukorun omissa myymälöissä sekä verkkokaupassa. Ilman monimutkaista myymäläverkostoa voimme tarjota erinomaista laatua kilpailukykyiseen hintaan. Samalla myös säilytämme suoran kontaktin asiakkaisiimme, mikä tuo joustavuutta asiakaspalveluun ja mahdollistaa asiakkaiden erilaisten toiveiden toteuttamisen. Vihkisormuksen valitseminen on erityinen tapahtuma ja olemme onnekkaita, kun saamme olla mukana asiakkaidemme elämän tärkeimmissä hetkissä.

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin