Vertailussa Garmin uutuus Lily ja suuren suosion saanut Vivoactive 4s

Vertailussa Garmin uutuus Lily ja suuren suosion saanut Vivoactive 4s

Kalevala brändi uudistui Luet nyt Vertailussa Garmin uutuus Lily ja suuren suosion saanut Vivoactive 4s Lukuaika arviolta 5 minuuttia Seuraava Kalevala uutuudet - rakastettu suomalainen korubrändi viehättää uutuuksillaan

Vertailu: Garmin Lily ja Garmin Vivoactive 4s

Erityisesti naisille suunnattuja älykelloja on markkinoilla vain muutamia, ja älykellot mielletäänkin yleisesti melko sukupuolineutraaleiksi. Garminilta löytyy kuitenkin muutamia pienikokoisempia älykelloja, joissa on valmiina naisille suunnattuja sovelluksia, kuten esimerkiksi kuukautiskierron seuranta. Tähän esittelyyn ja vertailuun on valittu Garminilta kaksi erityisesti naisille suunnattua älykelloa, Garmin Vivoactive 4s sekä Garmin Lily.

Alkuvuodesta 2021 kauppoihin tullut uutuus, Garminin Lily-mallisto, on jotain täysin uutta älykellomarkkinoilla! Lily-mallistossa on kaksi eri mallia mistä valita, Sport ja Classic. Mallisto on erityisesti naisille suunniteltu, minkä huomaa niin kellon muotoilussa kuin siitä löytyvissä ominaisuuksissakin. Edelleen erittäin suosittu Vivoactive 4s puolestaan on ollut jo jonkin aikaa markkinoilla. Vaikka Vivoactive 4s-kellot ovatkin pienikokoisia verrattuna valtaosaan Garmin-malleista ja ns. naisellisia muotoilultaan, verrattuna Lilyyn ne ovat kuitenkin selvästi kookkaampia. Vivoactive 4s-mallit vaikuttavatkin olevan suunniteltuja enemmänkin käytännön kuin estetiikan kautta. Vaikka molemmat kellot ovat älykelloiksi suhteellisen pieniä ja keveitä, kokoeron huomaa kellojen painoa vertaillessa: Vivoactive 4s painaa 40 g ja uusi Lily lähes puolet vähemmän, noin 24 g.

Siinä missä Lily on helppokäyttöisyytensä puolesta varma valinta ensimmäiseksi älykelloksi tai muuten vain vaivatonta käyttöä kaipaavalle, Vivoactive 4s on sisällöltään ja ominaisuuksiltaan huomattavasti monipuolisempi. Siinä on runsaasti erilaisia urheilusovelluksia sekä GPS, jonka ansiosta puhelinta ei tarvitse ottaa ollenkaan mukaan aktiviteetteihin.

Garmin Lily Sport- ja Classic-mallit

Muotoilultaan Garmin Lily on pieni, siro, ohut ja kaunis. Tästä älykellosta voisi jopa puhua ulkonäöllisesti pelkkänä kauniina korukellona, niin vähän se näyttää perinteiseltä älylaitteelta. Kun näyttö on lukittuna eli lepotilassa, näytölle tulee kaunis kuvio, joka vielä lisää kellon korumaisuutta. Kello on muotoilultaan pehmeä ja siro, ja soveltuu ominaisuuksiltaan ja tyyliltään loistavasti päivittäisen aktiivisuuden seurantaan käyttökelloksi, eikä niinkään vain hikiliikuntaan.

 Lilystä on saatavilla sekä Sport- että Classic-mallit, jotka ovat ominaisuuksiltaan täysin samanlaisia. Erona Lily Sport- ja Classic-kelloissa on kellojen ranneke, joka Classicissa on italialaista nahkaa ja Sport-versiossa silikonia. Molemmat rannekkeet ovat tyylillisesti linjassa siron kellon kanssa. Kapea ranneke luo kellolle käyttömukavuutta, kun kello ei paina eikä hiosta. Garmin Lily onkin saanut kiitosta sopivuudestaan myös sirompiin ranteisiin. Molempia rannekkeita, nahkaisia ja silikonisia, saa ostettua erikseen varaosina, ja niitä on hyvin helppo vaihtaa itse kotikonstein rannekkeen mukana tulevan työkalun avulla. Vaihtelun avulla kellon saa aina sopivaksi kulloiseenkin käyttötarkoitukseen, lisäksi samalle kellolle saa näin luotua helposti uutta ilmettä. Nahkainen ranneke on arka kosteudelle, joten ainakin urheilemaan mennessä kannattaa vaihtaa silikoninen ranneke pikakiinnityksillä.

Katso Garmin rannekkeet ja lisävarusteet täältä

Ominaisuuksiltaan ja käytettävyydeltään Garmin Lily on simppeli ja aloittelijaystävällinen. Vaikka kellossa ei ole yhtä paljon ominaisuuksia kuin Vivoactivessa, sen käyttöönotto, valmiiksi asennetut sovellukset ja selkeys sekä käytössä että näytössä ovat ensiälykelloaan ostavalle tai vaivattomuutta kaipaavalle oiva valinta.

Mitä naisille suunnatut ominaisuudet sitten ovat? Perinteisten sykkeen-, energian- ja stressinseurannan lisäksi Lilyssä on kuukautis- ja raskaudenseurannat. Kelloon on lisätty myös hätätoiminto lisäämään turvallisuutta, ja kellon käyttäjä voi itse valita, kenelle ilmoitus hälytyksestä lähtee hätätilanteessa. Tämän lisäksi Lilystä löytyy muun muassa hengitysseurantoja sekä nesteytyksen seuranta.

Garmin Lily älykellot

Garmin Lilyn tärkeimmät ominaisuudet

 • Kosketusnäyttö todella kirkas ja terävä (TFT LCD), eikä painimia ole.
 • Näytön väri harmaa.
 • Kapeat, ohuet ja erittäin miellyttävän tuntuiset 14 mm rannekkeet silikonia (Sport) tai nahkaa (Classic).
 • Naisille suunnitellut ominaisuudet valmiiksi asennettuina.
 • Edistynyt unen mittaus seuraa syvän, kevyen ja REM-unen määrää.
 • Pulssioksimetrillä mitataan happisaturaatiota (kehon happipitoisuuksia), myös esimerkiksi urheilusuorituksissa sekä yön aikana.
 • Akunkesto 5 päivää.

Garmin Vivoactive 4s

Vivoactive 4s-malli on selvästi sporttisempaan käyttöön suunniteltu kuin klassisempi Lily. Se on myös ulkoisesti enemmän perinteisen älykellon näköinen. Vivoactive 4s sisältää enemmän tekniikkaa ja älykello-ominaisuuksia, joten se on kokoluokaltaan myös suurempi. Tämä tarkoittaa kellotaulun halkaisijan lisäksi kellotaulun korkeutta. Vaikka Vivoactive 4s on kooltaan Lily-malleja suurempi, on sekin kevyt ja miellyttävä käyttää. Garmin-kelloille tyypillinen vähäinen paino johtuu siitä, että kuoressa ja takakannessa käytetään kuituvahvisteista polymeeria, joka on materiaalina erittäin kevyttä. Kivana lisänä Vivoactive 4s:n 18 mm pituiset, pikakiinnitteiset hihnat ovat myös vaihdettavissa.

Garmin Lily-sarjan kellot ovat enemmän jokapäiväisen aktiivisuuden seurantaan, virkistysominaisuuksiin ja perusurheiluun suunniteltuja. Vivoactive 4s-kelloissa taas on enemmän erilaisia urheilulajeja ja lajikohtaisia urheiluprofiileja valmiina, kuten golf, animoidut kuntosaliohjeet, laskettelu, soutu jne. Vivoactivessa on myös Lilyä laajemmat harjoittelu-, suunnittelu- ja analyysiominaisuudet. Jos kaipaa syvempää dataa suorituksista ja kehittymisestä, sekä mahdollisuutta luoda urheilutavoitteilleen aikataulu ja treeniohjelma, onnistuu se Vivoactivella hyvin. Urheilupainotteisuus näkyy myös siinä, että itse urheiluominaisuuksien lisäksi Vivoactive 4s:ssä on ajateltu käyttöystävällisyyttä vaihtelevissa olosuhteissa. Sisäänrakennettu GPS, sisäinen musiikin tallennus sekä maksuominaisuus mahdollistavat myös sen, että puhelimen voi jättää kokonaan kotiin. Näitä ominaisuuksia Lily-malleissa ei ole, joten sen kanssa esimerkiksi musiikin kuuntelu ja reitin tallentuminen vaativat puhelimen otettavaksi mukaan.

Vivoactive 4s-malleissa on kosketusnäytön lisäksi kaksi painiketta, joiden ansiosta esimerkiksi harjoituksen mittaaminen ei vahingossa keskeydy, vaikka kelloa käyttäisi välillä muuhun. Tämä helpottaa kellon toiminnallisuutta erityisesti juuri urheilussa, ja muun muassa tämän vuoksi Vivoactive 4s on urheiluominaisuuksiltaan selkeästi parempi kuin Lily. Vivoactive 4s-kellossa on myös värinäyttö, kun Lilyssä taas on 16 tason harmaaskaalanäyttö.

Garmin Vivoactiven tärkeimmät ominaisuudet


 • Sisäänrakennettu GPS (toimii ilman puhelimenta).
 • Sisäinen musiikin tallennus (toimii ilman puhelinta).
 • Maksumahdollisuus kellolla, tällä hetkellä maksuominaisuus vain Nordean kanssa yhteensopiva (3/2021), samoin NFC (maksut).
 • Värinäyttö
 • Akunkesto 7 päivää
 • Yli 20 urheilusovellusta valmiiksi ladattuina: cardio- ja voimaharjoitukset, pilates ja jooga, juoksu-, uinti-, golf- ja pyöräilyominaisuudet sekä laskettelu, lumilautailu, murtomaahiihto, soutu ja suppailu.

Valitse ja tilaa suosikkisi

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin