Kalevala brändiuudistus

Kalevala brändi uudistui

Kalevala Koru on nyt Kalevala

Kalevala (ent. Kalevala Koru) on uudistanut koko brändin ilmeen ja syyskuusta 2020 eteenpäin Kalevala Koru kulkee nimellä Kalevala.

Kalevalan mallisto jakautuu kolmeen eri sarjaan:

  1. Kalevala Originals
  2. Kalevala Modern
  3. Art by Kalevala

 

Kalevala Originals

Kalevala Originals -mallisto sisältää Kalevala Korun perinteisimpiä sarjoja. Kalevala Originals -mallistosta löytyy mm. Kuutar-sarja, Elämän roihu-sarja sekä Talon sydän -sarja.

Kalevala Modern

Kalevala Modern -mallisto tarjoaa ilmeikkäitä ja ilmaisuvoimaisia koruja, joissa on tunnetta ja viestiä. Kalevala Modern -mallistosta löydät mm. suositut Valoisa ja Kaikuja -sarjat.

Art by Kalevala

Art by Kalevala -mallisto ylläpitää Lapponia-korujen perinnettä ja sisältääkin runsaasti tunnetuimpia Lapponia-koruista tuttuja malleja, kuten Planetaariset laaksot käädyn ja Winter Pearl -sarjan.

Kalevala brändin tarina

Jokainen suomalainen tuntee varmasti Kalevala Korun ja sen Suomen luonnosta inspiroituneet kauniit ja laadukkaat korut. Kalevala-korut ovat olleet maamme suosituimpia lahjoja jo vuosikymmenten ajan.

Jokaisen Kalevala-korun takana on tarina. Mutta mikä on itse Kalevala brändin oma tarina? Entä mikä tekee yhä tänäkin päivänä Kalevala-koruista yhden Suomen suosituimmista ja arvostetuimmista korubrändeistä?

Kalevala syntyi suomalaisten naisten rohkeudesta, villeistä visioista ja halusta vaikuttaa.

Vuonna 1935 kirjailija Elsa Heporauta sai kansalliseepoksemme Kalevalan 100-vuotisjuhlan innoittamana ajatuksen pystyttää patsas suomalaisille naisille. Idean toteuttamiseksi hän perusti muistomerkkitoimikunnan, johon kutsui sen ajan edistyksellisiä vaikuttajanaisia.

Toimikunta päätti rahoittaa patsaan teettämällä myytäväksi koruja, jotka suunniteltiin Kansallismuseon kokoelmien muinaiskorujen pohjalta. Kun ensimmäinen mallisto esiteltiin vuonna 1937, se saavutti välittämästi valtaisan suosion.

Varainkeruuprojektina aloitetusta koruvalmistuksesta kasvoi näin yksi Suomen suosituimpia ja arvostetuimpia korumerkkejä, joka edelleen jatkaa kunnianosoitustaan suomalaisille naisille.

Kotimaista käsityötä – nyt ja aina

Kalevala-korut ovat aina valmistettu käsityönä Suomessa. Koruille on myönnetty Avainlippu-tunnus, joka on merkki kotimaisuudesta ja vastuullisuudesta.

Nykyään Kalevala-korut valmistetaan modernissa korutehtaassa Helsingin Konalassa.

Kalevalan korujen valmistuksen keskiössä ovat alan kehittäminen ja työhyvinvointi, vastuullisuus sekä ympäristön kunnioitus.

Kuka haluaa olla kaikkein kaunein, kun voi olla kesyttämätön?

Kalevala Koru syntyi osoittamaan arvostusta suomalaisille naisille. Kalevala jatkaa tuota missiota yhä tänäkin päivänä kesyttämättömän kauneuden sanomallaan.

Kesyttämätön kauneus haastaa naiseuteen liittyviä stereotypioita, vahvistaa yksilöiden välistä tasa-arvoa sekä rakentaa vahvojen ja omaehtoisten naisten sukupolvien välistä ketjua kestävällä muotoilulla sekä puhuttelevilla tarinoilla.

Koruilla otetaan kantaa ympäröivään maailmaan ja ilmiöihin, vastustaen voimakkaasti epätasa-arvon lisäksi myös kertakäyttökulutusta. Korut valmistetaan tinkimättömällä laadulla siten, että ne kestävät aikaa ja käyttöä. Kalevala -koruissa käytetään 100 % kierrätettyä kultaa sekä 85 % kierrätettyä hopeaa. Loput raaka-aineet ovat peräisin pohjoismaisista kaivoksista sekä timantit vastuullisilta, sitoutuneilta kumppaneilta.

Kalevala-brändi on myös poikkeuksellisen sitoutunut hyväntekeväisyyteen – pohjautuuhan koko yrityksen historia joukkoon yhteiskunnallisesti aktiivisia naisia, jotka tukivat korujen myyntituotoilla apua tarvitsevia jo 1930-luvulla. Tänäkin päivänä Kalevala tekee säännöllisesti yhteistyötä eri järjestöjen kanssa ja tukee sekä viestinnällään että myyntituotoillaan yhteiskunnan heikompiosaisia ja avuntarpeessa olevia.

Kalevala tänä päivänä

Kalevala on osa suomalaista kulttuuria. Korut viestivät, ottavat kantaa, voimaannuttavat ja kertovat tarinoita. Kalevala-korujen valmistuksen ytimessä ovat laatu, kestävyys, käytännöllisyys ja monikäyttöisyys. Korut ovat muotoilullisesti oivaltavia ja ammentavat inspiraatiotaan niin Suomen ainutlaatuisesta luonnosta kuin yhteiskunnallisista ilmiöistä.

Kalevalan korumallistosta löydät korut niin naisten, miesten kuin unisex-korut, jotka sopivat niin nuorille kuin elämää hieman enemmän nähneille. Jokaisella korulla on uniikki tarina ja viesti. Korun mukana tulee aina tarinavihko, jossa korun tarina on kerrottu sekä suomeksi että englanniksi. Arvostetun brändin lisäksi tuo tarina tekee Kalevala-korusta mieluisan ja henkilökohtaisen lahjan.

Kalevala-mallistostamme löydät laajan valikoiman Kalevalan kultaisia, hopeisia ja pronssisia koruja. Tunnetuimpien kaulakorujen, rannekorujen, korvakorujen ja sormusten lisäksi löydät myös esimerkiksi rinta- ja solmioneulat, nilkkakorut, kalvosinnapit, rippiristit ja jopa kastelahjat.

TUTUSTU KALEVALA-MALLISTOON!

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin