Vihkisormustrendit 2023 - millaisia ovat vuoden halutuimmat vihkisormukset vuonna 2023

Vuoden 2023 vihkisormustrendit - millaisia ovat kaikkein halutuimmat vihkisormukset tänä vuonna

Kotimaiset Silván-timanttikorut Laatukorun omalta verstaalta Luet nyt Vuoden 2023 vihkisormustrendit - millaisia ovat kaikkein halutuimmat vihkisormukset tänä vuonna Lukuaika arviolta 5 minuuttia Seuraava Kuinka mitata sormuksen koko kotona?

Vuosi vaihtuu ja tuo mukanaan lukusia trendiennustuksia ja raportteja siitä, mitä uusi uljas vuosi tuo tullessaan. Myös me päätimme koota ajatuksiamme alkaneen vuoden muotivillityksistä ja kertoa näkemyksemme vuoden 2023 vihkisormustrendeistä. Mennyt vuosi 2022 sisälsi paljon keltakultaa, värikkäitä korukiviä ja kerroksellisuutta. Myös helmikorut tekivät näyttävän paluun. Vaikka vihkisormuksissa trendit elävät hitaammin, eivät nekään ole suojassa muodin nopeilta sykleiltä. Meitä ohjailevat suoratoistopalvelujen tv-sarjat sekä sosiaalisen media, joista etenkin Tiktok on nopeuttanut trendien kiertoa entisestään. Puhumattakaan maailmantilanteen tuomasta epävarmuudesta, joka sekin vaikuttaa siihen, mitä puemme päällemme ja millaisen vihkisormuksen sormeen pujotamme.

Vuoden 2023 vihkisormuksissa nähdään epäsymmetrisyyttä, väriä ja rohkeita yhdistelmiä. Yksilöllisyys ja unisex-mallit vievät tilaa perinteisemmiltä vihkisormusmalleilta, ja vuonna 2023 vastuullisuus korostuu entisestään myös vihkisormuksissa.  

Vihkisormuksissa nähdään edelleen värikkäitä kiviä

Usealle meistä puhdas ja kirkas timantti on ainoa oikea kivi vihkisormukseen. Vuosi 2022 toi kuitenkin myös vihkisormuksiin värikkäät kivet eivätkä ne ole poistumassa tänäkään vuonna. Pariskunnilla on lupa erottua ja valita vihkisormuksiinsa väriä. Väriä sormukseen ei kuitenkaan valita umpimähkään, tai edes trendien mukaan, vaan sillä on aina jokin syvempi merkitys, kuten lempiväri tai tietty jalokivi. Trendien mukaista kuitenkin on valita väriä isompaan keskikiveen ja ympäröidä se säkenöivillä timanteilla. Näin tekivät vuonna 2022 monet superjulkkikset, kuten Lady Gaga.

Värikivelliset Silván-sormukset jatkavat suosiossa

Yksilölliset Solitaire-vihkisormukset

Solitaire-sormukset eli yhden kiven sormukset ovat vihkisormusten todellisia klassikkoja ja ne toistuvat vihkisormusmallistoissa vuosikymmenestä toiseen. Vuosi 2023 tuo kuitenkin tämän klassikon muodin aallonharjalle perinteistä poikkeavilla versioillaan. Kivien istutuksissa, sormuksen rungossa ja timanttien hionnassa on nyt nähtävissä muotoilua, jonka avulla myös klassisilla yksikivisillä vihkisormuksilla on mahdollista erottua massasta. Todellinen katseenvangitsija on esimerkiksi Silván-mallliston ovaali-hiotulla sekä emerald-hiotulla kivellä olevat timanttisormukset.

Selaa yksikivisten sormusten valikoimaa

Eri timantin muotoja Silvan solitaire sormuksissa

Nousijoina monikiviset vihkisormukset

Kun yksi ei tunnu riittävältä, voi sormukseensa valita kolme tai vaikka viisikin timanttia - ja nyt emme puhu rivisormuksista. Yksi vuoden 2023 vihkisormusten ehdoton trendeistä on monikivisormukset, joissa yhden ison kiven sijaan on useampi eri kokoinen timantti. Vuonna 2023 monikivisormuksissa tullaan näkemään myös epäsymmetrisiä ratkaisuja ja vain mielikuvitus on rajana, kun parit valitsevat läpi elämän mukana kulkevia ja omaperäisiä vihkisormuksiaan.

Silván Charlotte malliston sormukset

Silván-mallistosta löydät kolmen ja viiden timantin monikivisormuksia, ja räätälöimällä valmista malliamme mieleiseksesi voidaan teettä täysin miltymystesi mukaisia sormuksia.

Unisex-vihkisormukset ja yksilöllisyys

Vuonna 2023 rikotaan rajoja ja sekoitetaan tyylejä, myös vihkisormuksissa. Tyypillisten kihlasormusten ja vihkisormusten rajat jätetään historiaan tai ne käännetään päälaelleen. Esimerkiksi kihlasormukset voidaan valita vihkisormuskategoriasta ja siten myös kihlasormuksia koristavat yhä useammin isot kivet. Samalla myös naisten ja miesten vihkisormusten välinen luokittelu vähenee ja jo pitkään trendinä ollut unisex-tyyli vahvistuu. Unisex-tyylien tuleminen on osa yhteiskunnallista muutosta, jossa palkintogaalat luopuvat nais- ja miespalkinnoistaan ja esimiehet muuttuvat esihenkilöiksi. Kihla- ja vihkisormuksiin on liitetty paljon sukupuolittuneita perinteitä ja viimeistään vuonna 2023 näitä perinteitä aletaan toden teolla rikkoa. Naiset valitsevat omannäköisiään sormuksia sekä niiden yhdistelmiä, eivätkä miesten timanttisormukset ole enää harvinaisuus.

Siro ja maskuliininen kihlasormus

Silván-vihkisormuksissa on naisellisia, unisex-tyylisiä ja maskuliinisempia malleja, joita on lupa yhdistellä oman mielen mukaan. Voit myös teettää muutoksia olemassa oleviin malleihimme ja saada näin täysin yksilöllisen vihkisormuksen. DIY-muoti ja kierrätys on vuoden 2023 mielenkiintoisin ja varmin trendi vaatteissa ja asusteissa, ja se heijastelee myös vihkisormustrendeihin kasvaneena yksilöllisyyden tavoitteluna. Mittatilaus- ja muutostöissä olethan yhteydessä asiakaspalveluumme: laatukoru.verkkokauppa@laatukoru.fi.

Vintage-tyylin vihkisormus on ikisuosikki

Vintage- ja Art Deco -vaikutteet säilyvät vihkisormusmallistoissa myös vuonna 2023, ja ne ovatkin sormustyyleistä niitä, jotka eivät oikeastaan koskaan mene pois muodista. Vintage- ja Art Deco -vaikutteiset sormukset ovat yhtä aikaa ajattomia ja näyttäviä. Tyylikkäät vintagetyyliset halosormukset säilyttävät suosionsa ja niiden rinnalla nähdään myös erikoisempia vintage-sormuksia. Listasimme kaikki Silván-malliston vintagetyylin sormukset yhdelle sivulle. Tutustu esimerkiksi säihkyviin halosormuksiimme, marquise-hiottuihin timanttisormuksiimme tai näyttäviin Silván Carmosier -sormuksiimme.

Pääset tutustumaan Vintage-tyylisiin sormuksiimme tästä

Vintage tyylisiä sormuksia Silván mallistossa

Valkokultasormus kullansävyistä halutuin

Keltakulta on korujen värinä ollut pinnalla useamman vuoden, mutta nyt trendien ennustajat povaavat valkoisten metallien paluuta. Vuonna 2023 nämä kullan eri sävyt eivät suinkaan syrjäytä toisiaan vaan elävät mallistoissa rinnakkain. Tänä vuonna tullaankin näkemään entistä enemmän kullansävyjen yhdistämistä paitsi itse sormuksissa, myös yhdistämällä erivärisiä sormuksia keskenään. Kerroksellisuus näyttäytyy eri kullansävyinä ja mielenkiintoisina yhdistelminä, ja kirjoittamattomat säännöt siitä, kuinka metallinsävyjä tulisi yhdistää keskenään, eivät enää päde.  

Valkokultaisia ja keltakultaisia Silván sormuksia

Kotimaisuus on kasvava trendi myös vihkisormuksissa

Olemme erityisen iloisia siitä, että myös vihkisormuskaupoilla on nähtävissä yhä valveutuneimpia kuluttajia. Vihkisormusten hankinta on arvokas tapahtuma ja yhä useampi haluaa varmistua siitä, että hankitun sormuksen materiaalit ja valmistustavat ovat kestäviä ja eettisiä. Siksi monet parit päätyvätkin hankkimaan kotimaiset vihkisormukset. Avainlippu-merkitty, Suomessa valmistettu vihkisormus on hyvä tapa varmistua siitä, että sormuksen valmistuksessa on noudatettu Suomen lainsäädäntöä ja materiaalit on hankittu kestävillä tavoilla.

Silván sormusten valmistus Laatukorun verstaalla Hyvinkäällä

Avainlippu-merkitty vihkisormus tuo työtä Suomeen. Myös Silván-timanttikorujen valmistus työllistää kymmenkunta kultaseppää verstaallamme Hyvinkäällä. Työtä tehdään pitkälti perinteisin kultasepän menetelmin eli käsityönä. Toki verstaallamme panostetaan lisäksi nykyaikaisiin koruvalmistuksen menetelmiin, kuten 3D-tulostamiseen. Kaikki Silván-sormuksissa käytetty kulta on 100-prosenttisesti kierrätettyä laajan myymäläverkostomme ansiosta ja timantit ostamme eurooppalaisista timanttipörsseistä, jotka ovat sitoutuneet alan vastuullisuusstandardeihin. Kasvava trendi timanttisormuksissa ovat myös laboratoriotimantit, eli laboratorio-olosuhteissa teollisesti tuotetut timantit, joita on saatavilla tilauksesta myös Silván-vihkisormusmallistoon.

Tutustu Avainlippu-merkittyihin Silván-vihkisormuksiimme

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin