Kalevala Koru – suomalaisten ikisuosikki

Kalevala Koru – suomalaisten ikisuosikki

Kalevala Koru on yksi arvostetuimmista suomalaisista korubrändeistä. Vuosikymmenten aikana Kalevala Korusta on tullut kansainvälisestikin tunnettu pronssi-, hopea- ja kultakorujen valmistaja. Kalevala Korun koruissa tarinat heräävät eloon.
Elämän Roihu on Duudsonit-fanin ykköslahjatoive Luet nyt Kalevala Koru – suomalaisten ikisuosikki Lukuaika arviolta 3 minuuttia Seuraava Mitä ostaa isänpäivälahjaksi?

Kalevala Koru on yksi arvostetuimmista suomalaisista korubrändeistä. Vuosikymmenten aikana Kalevala Korusta on tullut kansainvälisestikin tunnettu pronssi-, hopea- ja kultakorujen valmistaja. Kalevala Korun koruissa tarinat heräävät eloon.

Juuret suomalaisuudessa

Kalevala Koru on merkittävä suomalainen koruvalmistaja, joka suunnittelee ja valmistaa korkealaatuisia kulta-, hopea- ja pronssikoruja. Brändin missiona on luoda iloa ja mielihyvää ihmisten arkeen ja juhlaan toteuttamalla kestäviä arvoja.

Kalevala Korun tehdas, myynti ja hallinto toimivat omassa kiinteistössä Helsingin Pitäjänmäellä. Kaikki korut valmistetaan Suomessa ja raaka-aineissa suositaan mahdollisuuksien mukaan suomalaista alkuperää olevia materiaaleja.

Tarina alkoi patsaasta

Kalevala Koru sai alkunsa 1930-luvulla, kun kirjailija Elsa Heporanta sai idean muistomerkin pystyttämisestä suomalaiselle naiselle. Ajatuksesta innostunut naisryhmä päätti kerätä rahaa patsasta varten valmistamalla ja myymällä historiallisia koruja.

Ensimmäisen sarja koruja esiteltiin presidentin puolison Kaisa Kallion teekutsuilla vuonna 1937. Kalevala Koru, joka alkuvaiheessa ammensi inspiraatiota Kansallismuseon kokoelmista, saavutti heti huippusuosion. Talvisodan syttyminen johti kuitenkin siihen, että patsasta varten kerätyt rahat käytettiin hädänalaisten auttamiseen. Samalla hyväntekeväisyydestä tuli yritykselle tärkeä arvo.

Patsasideaa edistäneiden naisten perintö elää brändin toiminnassa: naisten perustama Kalevalaisten Naisten Liitto omistaa koruyhtiön edelleen. Kalevala Korun tarina onkin kunnianosoitus suomalaiselle naiselle. Tätä näkökulmaa brändi toi esille esimerkiksi 80-vuotisjuhlansa kunniaksi suunnitellussa kampanjassa, joka ylisi naisten kesyttämätöntä kauneutta.

Yhdistelmä nykyaikaa ja perinteitä

Vuosikymmenten aikana Kalevala Korun lähtökohta on pysynyt samana: moderni ja historiallinen korumallisto elävät rinnakkain. Siksi valikoimasta löytyy sopivia koruja kaikenikäisille, tyylistä ja sukupuolesta riippumatta.

Jokaisen korun takana on tarina. Korujen mukana tulee tarinavihko, jossa kerrotaan korun tarina suomeksi ja englanniksi. Kalevala Korut sopivat siten lahjaksi myös ulkomaalaisille tuttavillesi ja ovat myös suosittuja liikelahjoja.

Suosittuja Kalevala Koru -sarjoja

Kalevala Koru on 2000-luvulla tehnyt yhteistyömallistoja julkisuuden henkilöiden kanssa. Esimerkiksi Elämän roihu -korusarja syntyi yhteistyössä Duudsonit-ryhmän kanssa. Sarja kannustaa uskomaan itseensä ja elämään täysillä omien unelmiensa mukaan. Siihen kuuluu useita erilaisia riipuksia, monikäyttöinen rannekoru, solmioneula ja kalvosinnapit sekä korvakorut.

Yksi Kalevala Korun rakastetuimmista korusarjoista on Vanamo, jonka muotoillut Kirsti Doukas inspiroitui Eino Leinon Nocturne-runon säkeistä. Monikäyttöisen Vanamo-sarjan koruja saa valkoisilla ja vaaleanpunaisilla makeanvedenhelmillä.

Kevään 2018 uutuus on hopeinen Valoisa-korusarja, joka edustaa modernia Kalevala Korua. Valoisa-korujen kehäkuvio kuvastaa ystävyyden ikuisuutta, joka tuo elämään valoa ja lämpöä. Valoisa muistuttaa ystävyyden tärkeydestä ja kannustaa olemaan myös oman itsensä paras ystävä. Sarjan on suunnitellut Tiina Arkko.

Perinteisempää tyyliä edustaa Lumikukka-korusarja, jota on saatavilla hopeisena, kultaisena ja pronssisena. Lumikukka on yksi Kalevala Korun suosituimmista korusarjoista. Luonnonmoninaisuutta ylistävät korut on suunnitellut Marja Suna.

Kalevala Korun suosituimmat mallistot Laatukorulta

Kalevala Korun tuotteita on saatavilla kaikista Laatukorun myymälöistä ja verkkokaupasta. Tutustu Kalevala Koruun verkkokaupassamme >>

Kommentoi

Kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.

Tämä sivu on suojattu reCATPCHA-tunnistuksella ja Googlen tietosuojakäytäntöjä ja käyttöehtoja sovelletaan.

Ilmainen toimitus kaikkiin tilauksiin